Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Ochutnávka portugalské pohostinnosti aneb Lisabon s Antóniem

Autor: Jitka Bajtková a Gabriela Špurková, Radynacestu.cz | Vydáno: 5. 3. 2018 | Přečteno: 3851x
Téma: Fotoreportáž, Portugalsko

Máte-li rádi opravdu dobré víno, věčně pozitivní společnost a dechberoucí výhledy a ničeho z toho se vám doma nedostává na sto procent, udělejte si pár dní volna a nechte se pozvat do Lisabonu. A třeba i s celou rodinou! Právě tak to udělala naše manažerka magazínu Inspirace na cestu Gabka a na zájezd do Portugalska vzala manžela i své rodiče. Odnesli si skvělé společné zážitky, spoustu zajímavých příběhů a jeden sami napsali a hlavně nafotili! Je o dovolené, jak má být.

Projížďka žlutou tramvajíProjížďka žlutou tramvají

Je tady první den zájezdu To nejlepší z Lisabonu + PORTO  a my už si můžeme odškrtnout několik lisabonských NEJ... Žlutá tramvaj je jedním z nich. Tahle nás vyvezla na pěkné místo, odkud byl výhled na celé město.

Katedrála SéKatedrála Sé

Katedrála Sé je lisabonský skvost, který jsme nemohli vynechat. Zajímavostí je, že přímo kolem katedrály jezdí ona žlutá tramvaj.

Tradiční suvenýry jsou věci z korkuTradiční suvenýry jsou věci z korku

Hned na začátku zájezdu nás náš průvodce António Pedro Nobre, rodilý Lisabončan, informoval o suvenýrech, které si můžeme v Portugalsku nakoupit. A číslem jedna je... korek! Nejeden z nás si proto odvážel peněženku, kabelku nebo korkové obaly.

Výhled na LisabonVýhled na Lisabon

Výhled na jednu ze čtvrtí kouzelného Lisabonu se nám naskytl při celodenním poznávání této portugalské metropole. Pro další si už ale musíte zajet sami...

Na zdraví!Na zdraví!

Koštujeme místní alkohol Ginjinha, něco jako naši griotku, jen v tom plavou višně. V Lisabonu mají na tenhle nápoj speciální obchod, kde si můžeš dát panáka anebo jako suvenýr koupit domů celou láhev.

Ochutnávka speciality v PortuOchutnávka speciality v Portu

V Portu ochutnáváme místní specialitu – Francesinha. Průvodce nás vzal do ověřené restaurace, kde nám mimo jiné doporučil k tomuto jídlu skvělé černé pivo.

Ochutnávka portského vínaOchutnávka portského vína

Malebné Porto jsme nemohli opustit bez ochutnávky pravého portského vína. Potom, co jsme prošli celou výrobnu vína Ferreira a všechny fáze jeho přípravy, došlo na červené i bílé. 

Řeka Duoro v PortuŘeka Duoro v Portu

Klasická fotka z Porta, bez které by žádný turista neměl odjíždět. Dřevěné lodě se sudy, kterými se sváží portské víno přímo z vinic kolem řeky Duoro. Na zájezdu To nejlepší z Porta + PLAVBA ÚDOLÍM VINIC se po řece dokonce budete plavit.

Vynikající koláčky v BelémuVynikající koláčky v Belému

Ve čtvrti Belém nás António vzal na proslulé belémské koláčky. Hmmm... sladké a s kávou – skvělá portugalská snídaně!

Večerní procházkaVečerní procházka

A takhle už to vypadalo v ulicích Lisabonu večer před odjezdem. Závěrečná procházka setmělým městem, kde restaurace a kluby žijí naplno, byla úžasným rozloučením.

Užijte si nočního života i Vy! Tohle nádherné město rozhodně stojí za poznávání. Příležitostí u nás najdete dost a dost: zájezdy do Portugalska


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024