Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Jarní Londýn aneb Jak jsme se všichni sešli nad dobrým cidrem

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 20. 5. 2019 | Přečteno: 2312x
Téma: Fotoreportáž, Londýn

Londýn je známý svým proměnlivým počasím. Ve většině místních obchůdků narazíte na deštníky a ten teplý anglický čaj o páté má také svůj důvod... Na jaře se ale zadaří poznat Londýn v nádherném rozkvětu a slunném čase. Neskutečně mu to dodává na příjemné atmosféře, což snad bude z fotek, které jsme na cestě do Anglie pořídili, hodně znát... Také se nás tady sešly hned tři cestovatelské skupinky Radynacestu.cz! Mrkněte, jak zájezd To nejlepší z Londýna probíhal.

Buckinghamský palácBuckinghamský palác

Londýn v jarním období stojí za to vidět. Všechno kvete, počasí nám vyšlo dokonale... Co víc jsme si mohli přát?! Průvodkyně Martina Kolníková nás vzala na úvod k Buckinghamskému paláci, u kterého jsme se dozvěděli například to, jak poznáme, že je královna zrovna doma. 

Rozkvetlý St. James's ParkRozkvetlý St. James's Park

Takovouto krásnou výzdobu měli v celém St. James's Parku. Věděli jste ale, že v tomto parku můžete vidět i spoustu druhů ptactva? Nejzajímavější jsou asi pelikáni. Minimálně si nenechte ujít jejich komentované krmení.

Tower BridgeTower Bridge

Ikona Londýna nemohla na naší trase chybět. Nejkrásnější fotky mostu Tower Bridge pořídíte z břehů Temže, takže doporučujeme udělat si tady krátké zastavení.

Millenium Bridge a katedrála sv. Pavla v pozadíMillenium Bridge a katedrála sv. Pavla v pozadí

Krásná procházka je třeba od katedrály sv. Pavla přes Millenium Bridge až na druhý břeh Temže, z kterého se vám naskytne nádherný pohled na obě stavby.

Windsor a královnina lavičkaWindsor a královnina lavička

Další den jsme se vydali do Windsoru, královského sídla. Marťa nám ukázala celé městečko a prozkoumávat hrad jsme se už vydali sami. Vnitřní interiéry a výměna stráží rozhodně stojí za to!

Testujeme nejlepší fish & chipsTestujeme nejlepší fish & chips

Naši průvodci ví, kde jsou nejlepší fish & chips v celém Londýně, a tak jsme se je vydali otestovat! Pozor, servírovat si je nechte v „novinovém papíru“ tak, jak je jedí i místní.

Mrakodrap The ShardMrakodrap The Shard

Mrakodrap The Shard na nás koukal z více míst po celém Londýně, ale tady se nám konečně ukázal v plné kráse... Není to nádhera? 

Naši průvodci vás vezmou i na ochutnávku do místního pubuNaši průvodci vás vezmou i na ochutnávku do místního pubu

Magdaléna Jurczygová, Ondřej Vokatý a Martina Kolníková – to jsou tři naši skvělí průvodci. Nás vzali do místního pubu, kde jsme ochutnali tradiční kuchyni, ale taky anglické pivo nebo cider.

Malá skupinka z Brna s průvodkyní Magdou JurczygovouMalá skupinka z Brna s průvodkyní Magdou Jurczygovou

Poslední den jsme se vydali na celodenní výlet do Winchesteru a Stonehenge, kam jsme vyrazili dohromady s malou brněnskou skupinkou.

Winchesterská katedrálaWinchesterská katedrála

Ikona Winchesteru je nejen stůl krále Artuše, kde se setkávali rytíři, ale taky Winchesterská katedrála. Za pár liber si můžete prohlédnout její nádherné interiéry.

Mystický StonehengeMystický Stonehenge

Místo opředené tajemstvím, to je Stonehenge. My jsme si ho obešli dokola hned několikrát, ale na to, odkud ty kameny jsou, jsme tedy fakt nepřišli... Máte tušení? 

Ochutnávka v autobuseOchutnávka v autobuse

Tady už jedeme domů... A Magda s Marťou pro nás mají překvapení v podobě ochutnávky tradičních anglických pochutin. Začínáme Cheddarem, pokračujeme čokoládou a končíme octovými chipsy. Mňam!

Tak zase příště na viděnou v Londýně! A třeba i vám sedne program s návštěvou Stonehenge – To nejlepší z Londýna + STONEHENGE – a dalšími krásami Anglie. 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024