Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Pestré výhledy, široké úsměvy a neodolatelná gastronomie Madeiry

Autor: Gabriela Špurková, Radynacestu.cz | Vydáno: 24. 9. 2018 | Přečteno: 3971x
Téma: Fotoreportáž, Madeira

Madeira je nádherný ostrov, který na první pohled nabízí nekonečné možnosti pro lehkou turistiku. Když mu ale dáte šanci, dokáže vás i příjemně nakrmit masovými specialitami, ukonejšit plavbou za velrybami a nabudit ovocnými drinky. Nevěříte? Podívejte se na autentickou fotoreportáž ze zájezdu To nejlepší z Madeiry + Porto Santo s průvodkyní Petrou Bujokovou, která je na ostrově jako doma. 

Skvělý poncha barSkvělý poncha bar

Hned po příletu jsme skončili v Socana Vendy, místním Poncha baru. Podle naší průvodkyně Petry Bujokové sem míří všichni cestovatelé, ale až po ubytování na hotelu. My to udělali naopak a jak krásně se nám pak zabydlovalo. :)

Ochutnávka místní specialityOchutnávka místní speciality

Espetada, to je tradiční jídlo Madeiry. My jsme jej vyzkoušeli v restauraci, kde je maso vždy zaručeně čerstvé. Vlastní ji totiž řezník. A nakouknout jsme mohli i do kuchyně, kde se speciality připravují. K masu se podává vynikající česnekový chleba a zeleninový salát a vše se zapíjí výborným červeným vínem.

Tajemný vavřínový lesTajemný vavřínový les

Vypravili jsme se do pohádky... Doslova. Tajemný les Fanal, ve kterém najdete nejstarší vavříny na ostrově, má neskutečnou atmosféru. 

Průvodkyně Péťa při výstupu na horuPrůvodkyně Péťa při výstupu na horu

Péťa usoudila, že jsme zdatní cestovatelé, a tak nás vytáhla na výšlap na horu Pico Grande. Stálo to za to. Nádherná příroda a výhledy do širokého okolí. Jedním slovem ráj!

Víte, jaké druhy ovoce a zeleniny můžete na Madeiře ochutnat?Víte, jaké druhy ovoce a zeleniny můžete na Madeiře ochutnat?

Víte, co všechno na Madeiře můžete ochutnat? Petra to ví a moc ráda se s vámi o tyto informace podělí. Co musíte sníst hned, co roste jen na Madeiře, co se dováží, co můžete přivézt domů? Ptejte se na cokoli!

Skály a výhledy na MadeiřeSkály a výhledy na Madeiře

Takto jsme se kochali skoro pořád... Počasí je na Madeiře sice nevyzpytatelné, ale naše průvodkyně vždy hned ráno obvolávala hospůdky po celém ostrově, abychom věděli, jaké počasí očekávat a kam se můžeme vypravit.

Ochutnáváme místní specialitu s chobotnicíOchutnáváme místní specialitu s chobotnicí

Na Madeiře prostě umí… Chobotnice s bramborami a zeleninou byly jasným důkazem. Něco tak dobrého jsme dlouho neměli. Vše jsme ještě zapili skvělým vínem, které nám doporučil pan majitel.

S průvodkyní Péťou na Portu SantuS průvodkyní Péťou na Portu Santu

Byli jste na zájezdě s Péťou Bujokovou? Že ne? Tak to musíte napravit, s Peťou to je prostě paráda! Doporučí skvělé jídlo, pití a ještě vás vezme na ta nejlepší místa…

Vyrážíme na pozorování velrybVyrážíme na pozorování velryb

Vyrážíme na pozorování velryb. Parádní zážitek. Viděli jsme velryby i kulohlavce. Prostě nepopsatelná nádhera vidět tahle zvířata jen tak ve volné přírodě.

Jízda na saních nesmí chybětJízda na saních nesmí chybět

Jízda na saních – to k Madeiře prostě patří. A my ji nemohli vynechat. O bezpečnou cestu se postarali dva chlapíci, kteří své povolání zdědili po svých otcích a ti zas po svých otcích už po několik generací…

Nádherné výhledy a útesyNádherné výhledy a útesy

Správná parta, nádherná příroda a super průvodkyně. Zažijte to taky! Zájezdy s Petrou Bujokovou najdete tady: https://www.radynacestu.cz/kdo-jsme/petra-bujokova/. Těšíme se na vás!

Gabriela Špurková

Gabriela ŠpurkováExpert Radynacestu.cz

Cestovat znamená objevovat nepoznané.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024