Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Izrael + Jordánsko: Poznejte dvě tajemné země zázraků!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 24. 7. 2015 | Přečteno: 1011x

Jaké myšlenky ve vás vzbuzují země jako Jordánsko a Izrael? Na jednu stranu to zřejmě bude obava z neznámého, na druhou typická česká zvědavost. Dejte tentokrát průchod svým touhám a odhoďte předsudky. Neopakovatelný zájezd do zemí zázraků - Jordánska a Izraele obohatí vaši mysl i tělo. Chybět totiž nesmí koupání v blahodárných vodách Mrtvého moře!

Krása jordánské pouštěKrása jordánské pouště

Přízvisko "země zázraků" není jen marketingový tah, jak nalákat turisty. V Izraeli i Jordánsku se v historii najde mnoho přesvědčivých momentů, které dokládají skutečnost, že právě tady se děly zázraky. Vyprávět vám nejen o nich bude naše průvodkyně Katarína Maruškinová.

Přejdete s ní svatou řeku Jordán, uvidíte množství zdobených chrámů a podíváte se do místnosti, kde se odehrávala poslední večeře Krista. Neméně tajemnou atmosféru pak okusíte u slavné Zdi nářků v Jeruzalémě. Ne všechny zázraky Izraele a Jordánska jsou ovšem dílem člověka. Třeba růžová poušť Wádí Rum nebo nadnášivá síla Mrtvého moře vás také uchvátí. 

Nevynecháme ani skalní město Petra, které je zaslouženě největší atrakcí Jordánska. Projdete se městem vytesaným do červených skal Šárského pohoří a pochopíte, proč patří mezi 7 novodobých divů světa. Čas se najde i na nákupy suvenýrů na typických arabských tržištích třeba v jordánské metropoli - Ammánu. 

Víc už si ale přečtěte v detailu zájezdu a pojeďte s námi objevovat kouzlo východu a Mrtvého moře!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024