Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Madrid + Toledo - to nejlepší ze španělského města stromů a domova tří kultur

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 11. 5. 2015 | Přečteno: 1364x

Víte, že Madridu se přezdívá "město stromů"? Má totiž největší počet stromů na obyvatele nejen v Evropě, ale i celosvětově. Stopy zeleně se střídají s pompézními stavbami a kulturním odkazem Miguela de Cervantese nebo slavných malířů. Sedmdesát kilometrů odtud se ovšem v historii děly velké věci. Madrid s návštěvou Toleda právě v nabídce Radynacestu.cz!

Palác Comunicaciones vévodí náměstí Cibeles v MadriduPalác Comunicaciones vévodí náměstí Cibeles v Madridu

Toledo má také svou přezdívku, ta se však do povědomí lidí vryla mnohem hlouběji. Říká se mu "město tří kultur". Ve skutečnosti to jsou ale hned čtyři různé kultury, které daly městu tvář. Na relativně malém prostoru tady dnes můžete vidět římské, maurské (arabské), židovské, ale i křesťanské památky. 

V rámci nového zájezdu z nabídky CK Radynacestu.cz, máte možnost navštívit dvě výjimečná španělská města najednou - Madrid a zmíněné Toledo. A co vás čeká v Madridu? Především přehlídka historických památek, procházka úžasnými parky a nakouknout můžete třeba i na hřiště slavného Stadionu Real Madrid nebo do býčí arény. 

Vzpomenete si, co je symbolem Madridu? Ano, je to socha medvěda - Puerta del Sol, a právě u ní začneme naši prohlídku. Na Plaza de Orient si prohlédneme královský palác, projedeme se lanovkou nad proslulými parky a na oběd se zastavíme ve slavné kryté tržnici San Miguel.

Čas se najde také na nákupy na ulici Grand Via, uvidíme 3 slavné galerie a historické vlakové nádraží Atocha, které je upraveno na tropický skleník. Madrid je zkrátka městem nezapomenutelných zážitků. Přivezte si je i vy. Poleťte do Španělska s námi!

 

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024