Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Vydejte se do Drážďan a za obří kamélií na romantický zámek v Německu

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 15. 1. 2018 | Přečteno: 1221x

Milovníci květin jistě zpozorní, když zaslechnou jméno kamélie. Jedná se totiž o jednu z nejkrásnějších pokojových rostlin. Své o tom vědí na zámku Pillnitz v Německu, kde každý rok v dubnu rozkvétá jedna z nejstarších kamélií v Evropě. Obrovský keř s průměrem téměř 11 metrů a výškou 9 metrů stojí za podívanou. A my vám ji teď nabízíme spolu s osvědčeným cílem našich cestovatelů – Drážďanami.

Nádherné DrážďanyNádherné Drážďany

Neustále pro vás přinášíme další a další novinky a inspiraci hledáme v zajímavostech, které Evropa svým cestovatelům nabízí. Obří kamélie ze zámku Pillnitz mezi ně rozhodně patří. „Zdejší kamélie byla dovezena před více než dvěma stoletími z Japonska. Ve skleníku zahrady zámku Pillnitz tato překrásná květina přežívá díky počítači řízené ochraně proti mrazu, regulaci vlhkosti a ventilaci vzduchu,“ popisuje specialistka na zájezdy do Německa, Radka Hájková, jak důmyslný systém mamutí kamélie vyžaduje.

Zámek PillnitzZámek Pillnitz

A proč Radka spolu s průvodcem Jiřím Tomanem zájezd do Drážďan spojila právě s návštěvou zámku Pillnitz? Odpověď se nabízí – je milovnicí květin. Pomíjivá krása kamélií však zaujme i nejednoho muže a náš průvodce Jiří je toho důkazem. Víc než květiny jej však fascinují německé zámky, jejich bohatá historie a Pillnitz je jedním z těch nejosobitějších. Navíc v době, kdy zámek navštívíme, v jeho zahradách rozkvétají krokusy a to je zážitek, na který jen tak nezapomenete. 

Krásná KamélieKrásná Kamélie

Vyrazte s námi za vůní kamélií, krokusů a nevšedních zážitků. Více zde: To nejlepší z Drážďan + KVETOUCÍ KAMÉLIE v PILLNITZ.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024