Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Nejkrásnější bavorský zámek, největší jezero, kulturní Mnichov i emotivní Dachau

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 25. 5. 2017 | Přečteno: 4401x

Čistá příroda, hory, řeky, jezera, ale i pivo, klobásy a tradiční lidová architektura. Bavorsko má všechny atributy cíle opravdových cestovatelů. Staňte se jím i vy a poznejte, co největší spolková země Německa skrývá očím běžných turistů. S naším průvodcem Jiřím Tomanem, který má Německo jednoduše rád. Proč? 

Zámek NeuschwansteinZámek Neuschwanstein

Výlet to bude doslova pohádkový. Krom toho, že navštívíme hrad Neuschwanstein, za který by se nemusela stydět ani Popelka, podíváme se i do muzea hraček nebo na zmenšeninu italských Benátek – starou radnici stojící na malém ostrůvku uprostřed řeky Regnitz v Bamberku. 

„Mám moc rád německy mluvící země pro nezapomenutelnou atmosféru vídeňských vánočních trhů, bavorské Labutí zámky, neustále se měnící a rozvíjející Berlín a mnoho dalšího. Prožít kousek léta v Bavorsku je ale výjimečný zážitek. Proto stálo za to připravit zájezd do této oblasti právě ke konci srpna, kdy je tady ideální počasí,“ vysvětluje průvodce zájezdu, Jiří Toman, jak nápad vznikl. 

Náměstí s radnicí městaNáměstí s radnicí města

Prohlédnete si historické skvosty bavorské metropole Mnichova, vychutnáte si projížďku po Chiemsee, jednom z nejkrásnějších jezer, a poznáte středověké město Bamberk, kde můžete ochutnat typickou bavorskou klobásu, tzv. Bratwurst, se zelím. 

Typický Bratwurst se zelímTypický Bratwurst se zelím

Vezmeme vás ale i na místo, které přesto, že je dnes opuštěné, je plné emocí – koncentrační tábor Dachau. Věděli jste, že v něm byl vězněn i Josef Čapek nebo E. F. Burian? 

Neochudíme vás ani o další skvostný zámek Herrenchiemsee, kterým se Ludvík II. chtěl vyrovnat Versailleskému vzoru, a porovnat jej budte moci třeba s rezidencí bavorských králů - zámkem Residenz. 

Poznáme zkrátka To nejlepší z Bavorska + Zámek Neuschwanstein. Pohodlným autobusem, s průvodcem, který zná každou horu, údolí i restauraci jako své boty... Na konci srpna. Těšíme se na vás!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024