Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Poznejte Mozartův Salzburg, jezero Königssee a Hitlerovo kontroverzní sídlo

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 24. 4. 2017 | Přečteno: 8151x

Nevadí vám cesta autobusem a hledáte možnost, jak za slušný peníz vidět opravdovou cestovatelskou chuťovku? Přidáte-li k tomu zájem o historii, svěží horský vzduch, Mozarta a pohled na vodopády z hladiny jezera, pak se vám naše srpnová novinka bude jistě zamlouvat. To nejlepší ze Salzburgu, Orlí hnízdo a průzračná jezera Königssee a Obersee čekají na vaši návštěvu. 

Výhled na jezero KönigsseeVýhled na jezero Königssee

Víte, které barokní město dalo světu hudebního génia Mozarta? Ano, je to Salzburg. Chybět nebude turistická procházka místním náměstím a skvostnými chrámy. Po vydatné snídani si dáme vydatnou dávku historie v podobě návštěvy Orlího hnízda, které bylo vybudováno jako dar Adolfu Hitlerovi k jeho padesátým narozeninám, a muzea Dokumentation Obersalzberg, které mapuje pohnuté dějiny města pod nacistickým sídlem…

Mozartův SalzburgMozartův Salzburg

A proč jsme se rozhodli zrovna pro krásy rakousko-německého pohraničí? „Výlety na Orlí hnízdo dosud byly záležitostí spíše západní části republiky, a to bylo třeba změnit. Chtěli jsme nabídnout možnost podívat se do jedné ze staveb, která souvisí s historií nejen Německa, ale nás všech, také Ostravákům, Olomoučákům a Jihomoravanům,“ vysvětluje Gabriela Špurková, specialistka, která pro vás zájezd připravila.

Orlí hnízdoOrlí hnízdo

Krom úchvatné fotostezky v délce deseti kilometrů Gabriela doporučuje následující: „V restauraci na Orlím hnízdě si dopřejte ochutnávku místní kuchyně. Vyzkoušejte například skvělé špenátové knedlíky zalité máslem a sypané parmazánem. Vysokohorskou přirážku nečekejte. Ceny vás mile překvapí.“

Ještě váháte? Cesta za zážitky a zájezd To nejlepší ze Salzburgu + Königssee + Orlí hnízdo začíná včasnou objednávkou. Těšíme se na vás na konci srpna!

Nejčistší jezero KönigsseeNejčistší jezero Königssee

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024