Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Objevte rajskou Sicílii, gurmánskou Neapol, nevyhaslou sopku Etnu a ostrov sladké zahálky

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 12. 2. 2018 | Přečteno: 2157x

Malý ráj na zemi s velmi bohatou minulostí plný fascinujících kontrastů, okouzlujících scenérií, srdečných lidí, pohody… Takhle naše průvodkyně Barča popisuje Sicílii, kam jsme po vás připravili nový zájezd plný zážitků. Budete objevovat zdejší památky, skrytá místa a reálie, nevynecháte koupání a odpočinek na pláži a samozřejmě budete i ochutnávat. Co? Přece skvělou sicilskou gastronomii, bez které by to prostě nebylo ono!

Nádherná SicílieNádherná Sicílie

Každý z našich zájezdů je podnícen zkušenostmi a zážitky našich specialistů a průvodců. Ani v případě Sicílie tomu nebylo jinak. Proč jsme ji tedy vybrali? „Sicílie je italský ostrov, který mě jednoduše „dostal“. Sama jsem jej poprvé projela kdysi v létě na motorce a byly to moje nejhezčí prázdniny. Můžu potvrdit, že je to místo, kam to člověka vždycky bude lákat a pořád bude co objevovat. A já bych se o to sicilské kouzlo chtěla s našimi cestovateli podělit,“ říká Barča Šupíková, průvodkyně Itálií s Radynacestu.cz.

Barča Šupíková na SicíliiBarča Šupíková na Sicílii

Cefalù je klenot severního pobřeží Sicílie Cefalù je klenot severního pobřeží Sicílie

„Na ostrov připlujeme i s autobusem do Messiny a přes pěkné městečko Cefalù dojedeme do Palerma. Užijeme si rozporuplné Palermo i jeho okolí – jako třeba slavnou katedrálu v Monreale nebo okolní pláže,“ nastiňuje program zájezdu Barča a pokračuje: „Sjedeme na jih ostrova k působivému přírodnímu úkazu, známému jako Turecké schody. Prohlédneme si antické památky u Agrigenta, mozaiky ve Villa Romana del Casale i majolikové schody v Caltagirone v sicilském vnitrozemí.

Řecké divadlo v Taormině a výhled na Etnu Řecké divadlo v Taormině a výhled na Etnu

Jednu žhavou podívanou přinese i závěr zájezdu: „V posledních třeh dnech našeho společného putování nás čeká návštěva měst Syrakusy, Catania a Taormina s výhledem mimo jiné na stále činnou sopku Etnu,“ dodává průvodkyně.

Krásná NeapolKrásná Neapol

„Mnoho lidí možná napadne, že cesta na jih autobusem bude náročná, ale my přece jedeme do Itálie a tam se nikdy nepospíchá. Přizpůsobíme se proto místním poměrům a při cestě tam i zpět si uděláme pohodovou zastávku v Neapoli, kde se vyspíme v hotelu, a navíc budeme mít možnost prohlédnout si město a cestou zpět i překrásný „ostrov sladké zahálky“ Capri v Neapolském zálivu,“ říká specialistka na zájezdy do Itálie Denisa Kubinová, která zodpoví všechny vaše dotazy ohledně naší novinky To nejlepší ze Sicílie + Neapol + CAPRI.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024