Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Ředitel Radynacestu.cz hostem dne na TV Polar: Jaký je rozdíl mezi delegátem a průvodcem?

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 23. 7. 2014 | Přečteno: 1538x

Hostem dne ve stejnojmenném pořadu na TV Polar nebyl v květnu nikdo jiný, než ředitel cestovní kanceláře Radynacestu.cz Martin Šimek. Jako expert na cestovní ruch, měl divákům objasnit hlavní rozdíly mezi pozicí delegáta a průvodce.

Jak byste odpověděli vy? Nebudeme vás trápit. Tyto dvě funkce si lidé zpravidla pletou, ovšem řešení je prosté: ″Delegát je hlavně u pobytových zájezdů. Je na místě, aby zajistil chod celého zájezdu. Klienti se na něj obracejí v případě problémů. Kděžto průvodce je provází po zajímavých místech," objasňuje Martin Šimek a postupně vyjmenovává náplň práce obou.

Rozhovor TV PolarRozhovor TV Polar

V rozhovoru přiznává, že se jedna funkce s druhou často prolíná. Radynacestu.cz, jako specialisté na poznávací zájezdy, mají bohaté zkušenosti právě s průvodci. A podle čeho Martin Šimek své zaměstanance vybírá? "U nás je rozhodující to, aby člověk byl kompetentní a fundovaný a znal danou destinaci," popisuje a přidává formulku, že průvodce by měl být hlavně partner klientů. Ostatně posuďte sami. Podrobné informace o našich průvodcích najdete na stránkách Magazínu.  

A co je současným trendem v cestování? Češi prý tráví na dovolené čím dál méně času, co se délky zájezdu týče, a touží po jistotě. Odpouštějí od klasických válecích dovolených u moře a touží po poznání. "Velice oblíbené jsou proto eurovíkendy," zve k cestám za poznáním s CK Radynacestu Šimek. 

Celý rozhovor můžete shlédnout na tomto odkazu.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024