Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: To nejlepší z Korsiky + Slavnosti jasmínu. Odhalte Azurové pobřeží, ostrov krásy a město parfémů!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 1. 6. 2015 | Přečteno: 1140x

Co se dá stihnout za deset dní? Potloukat se Korsikou, zaplavat si u Azurového pobřeží, poznat Cannes, navštívit pevnosti, hrady, zámky a katedrály, ochutnat fialkové bonbóny a projít se městem parfémů. Na tohle všechno ale budete potřebovat spolehlivého průvodce, co vám dá dobré Radynacestu...

Korsika je označována jako „ostrov krásy“ nebo „perla Středomoří“Korsika je označována jako „ostrov krásy“ nebo „perla Středomoří“

Uprostřed prázdnin, na přelomu července a srpna, bude čtyřicítka cestovatelů rozbalovat kousek po kousku balíček plný zážitků. A jak známe průvodkyni Báru Klementovou, jistě se postará o to, aby voněly dálkami a jasmínem a chutnaly po růžích či fialkách. Čeká vás totiž zájezd na ostrov Korsika, na slavné Azurové pobřeží a do městečka parfémů Grasse, kde se každoročně koná Slavnost jasmínu.  

A jak to celé bude probíhat? Z pohodlného autobusu ráno přeskočíme na trajekt a pak už nás přivítá Napoleonovo rodiště - ostrov Korsika. Prohlédneme si největší město Bastii s jejími památkami i úchvatné Satanovy útesy Calanche, které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Ďábelsky krásná jsou ale i města Azurového pobřeží, kam se opět přesuneme trajektem.

Začneme v Nice. Prohlédneme si vesnici Gourdon a zastavíme se v tradiční výrobně cukrovinek, kde ochutnáme místní speciality - konfitované ovoce a bonbony vyrobené z okvětních plátků růží nebo fialek.

Pokud vám ale více než růže a filaky voní jasmín, těšte se na večer. Den totiž zakončíme v Grasse, proslulém městě parfémů, ve kterém v tomto období probíhá Slavnost jasmínu, jejíž součástí je osvětlený průvod květinových vozů.

No a pak ještě Cannes a Eze, hrady a muzea, koupání a ... Pojeďte s námi a uvidíte sami!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024