Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Napínavé putování po stopách Harryho Pottera dopadlo na výbornou

Autor: Míša Smékalová, Radynacestu.cz | Vydáno: 16. 9. 2014 | Přečteno: 3496x

Na konci prázdnin jsme pro naše klienty, tedy spíš pro jejich děti, připravili zajímavou novinku. Uspořádali jsme zájezd s programem, který šel po stopách kouzelníka Harryho Pottera. A jak takové kouzelné londýnské putování vypadalo?

Děti si zájezd užívalyDěti si zájezd užívaly

Příběh úspěšných knih o čaroději Harry Potterovi a ještě úspěšnějších filmových zpracování je z části situován také do centra Londýna. Kromě prohlídky toho nejzajímavějšího z Londýna jsme proto "v terénu" našli místa a rekvizity, které slavný příběh připomínají.

Obdivovali jsme vozík ve zdi na nádraží King's Cross, Ministerstvo kouzel, most, přes který se Harry řítil ve tří(!)patrovém autobusu v díle o vězni z Azkabanu, vchod do hospody Děravý kotlík a most Millenium Bridge, který byl zničen smrtijedy v díle o Princi dvojí krve.

Pověstnou třešničkou na dortu pro malé i velké pak byla prohlídka filmových studií Warner Bros. na okraji Londýna. Tady se návštěvníkům otevřel "pohled do zákulisí".

Vedle slavné jídelny, originálních kostýmů a čarodějnických hůlek, jim byl zčásti odhalen i svět triků. Každý se tady může proletět na koštěti, vyzkoušet si, jak se drží Harryho hůlka, nebo okusit, jak se hraje famfrpál.

Pokud se s námi do studií vydáte, uvidíte, jak vznikaly příšerky, které ve filmu hrají, můžete zaklepat na dveře domu, ve kterém bydlel Harry se svou náhradní rodinou, vychutnat si máslové pivo a zblízka si prohlédnout hrad bradavické školy.

Neváhejte a udělejte svým dětem radost! Zde najdete nejbližší termíny tématického zájezdu po stopách čaroděje Harryho Pottera.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024