+420 608 261 719Napište nám
Venezuelská kuchyně

Venezuelská kuchyně: Ráj pro chuťové buňky gurmánů

   

Vydáno: 27. 11. 2014 | Aktualizováno: 7. 12. 2016TiskPoslat e-mailem

Stánek s ovocem Stánek s ovocem
0 1 2 3 4 5

Národním pokrmem Venezuely je Pabellón criollo. Je to směs z černých fazolí, hovězího masa, sýru, rýže a opečeného banánu Platanos. Je to opravdová pochoutka, hlavně místní fazole jsou dokonalé. Mezi venezuelská „nej“ patří i argentinská svíčková. Připraví vám ji ve formě obrovského chutného steaku se zeleninovým salátem a různými omáčkami. Větší dobrotu snad nikde jinde neochutnáte.

Speciality místní kuchyně

Další velkou pochutinou jsou takzvané Tequenost, což je bílý domácí sýr zabalený do tenkého těsta, které se následně opeče. Dále můžeme jmenovat závitky s mletým masem, fazolemi a sýrem, nebo Tostadas, což je křupavý chléb plněný šunkou, sýrem, masem, kuřecím salátem a smetanou nebo tvarohem.

Pokud máte rádi mořské plody, nenechte si je ujít. Ryby jsou zde čerstvě vylovené a velmi chutné. Většinou vám naservírují celou rybu, takže vynechejte předkrm. Specialitou jsou také chobotnice, ústřice, krevety nebo mušle. Kuchaři na plážích jsou specialisté na mořské plody.

Pokud navštívíte místní supermarkety, čeká vás neskutečné množství zboží. Snad největší problém budete mít s výběrem zeleniny. V regálech se na vás bude usmívat několik druhů rajčat různých barev a tvarů.

Venezuelané milují bylinky, proto si zde budete moci vybrat z nejrůznějších druhů bazalky, oregána, šalvěje nebo známé pažitky a petržele. V lepších obchodech se nacházejí pulty, kde vám na přání namíchají salát z vámi požadovaných přísad a ještě k tomu přimíchají výbornou zálivku například z jogurtu a buvolího sýra nebo rajčat a bazalky.

Na co si dát pozor?

Na co si dávejte pozor je výběr salámů. V obchodech najdete různé druhy, tvary a barvy, ale ne vše vám zachutná. Suchý salám, jež se vzhledově podobá naší Vysočině, není vůbec tak slaný a měkký, zato šunka vás okouzlí. Okuste sušené prosciutto nebo šťavnatou kuřecí šunku s kousky oliv.

Co se týče výběru sýrů, snad nikdy nešlápnete vedle.

Co vás možná trochu zklame je sladké pečivo. Kdo má rád výraznou sladkou chuť, si přijde na své, ale klasický jemný loupák zde nenajdete. Koblihy jsou zde obrovské a polité sladkou cukrovou polevou. Zato chleba a slané rohlíky jsou zde výtečné a křupavé.

Nápoje

A co si dát, pokud budete mít žízeň? Vynikající je zdejší pivo Solera nebo Ice Polar. Mají menší obsah alkoholu a báječně osvěží. Na pláži určitě vyzkoušejte nápoj Merengada. Skládá se z ovocné šťávy s dužinou, mléka, cukru a zmrzliny.

Dalším skvělým nápojem je Cuba Libre skládající se z originální Coca-Coly a kubánského rumu. S tímto nápojem ale opatrně, při konzumaci v horku na pláži by se vám mohla zamotat hlava.

Naprostou samozřejmostí je Piňa Colada, což je výtečný koktejl z ananasového džusu, kokosového sirupu a bílého rumu. Ve Venezuele ji umí na jedničku.

Jako tečku za výbornou večeří si objednejte horkou Sambuku, což je destilát s celými kávovými zrníčky, jež vám připomene oblíbenou chuť lékořice. Proč si dát Sambuku zrovna po večeři? Je to prosté, usnadňuje totiž trávení a vy se nebudete cítit plní.


   
Nahoru

URL stránky: http://www.radynacestu.cz/magazin/mistni-kuchyne-venezuela/

Vyberte si jeden z našich zájezdů do Drážďan na téma: Adventní zájezdy

Adventní Drážďany (autobusem z Prahy) 17. 12. – 17. 12. 2016 (1 den)

Adventní Drážďany (autobusem z Prahy)
  • volná místa
  • Ústí nad Labem nebo Praha
  • bez ubytování
  • bez stravy
  • 450 Kč
Adventní Drážďany + KÖNIGSTEIN (autobusem z Prahy)
  • volná místa
  • Ústí nad Labem nebo Praha
  • bez ubytování
  • bez stravy
  • 470 Kč

Přidejte se k nám