Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Tisknout zájezd  

To nejlepší z jižního Toskánska + ŘÍM + POMPEJE + VESUV + CAPRI

letecky z Prahy

14162-23831
7 dní / 6 nocí11. 10. – 17. 10. 2015

Zájezd není k dispozici


Letecky

Z Prahy

Ubytování

Hotel v Římě a v okolí Neapole

Stravování

Snídaně

Skupina

Do 35 osob

To nejlepší z jižního Toskánska + ŘÍM + POMPEJE + VESUV + CAPRI

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z jižního Toskánska a navštívíte Řím, Ostii, Neapol, Pompeje, Vesuv i Tivoli. Na okamžik stanete na místech dávné etruské slávy, z krásy Pompejí vás zamrazí a z kráteru Vesuvu si užijete výhled na Neaopolský záliv. Odhalte s námi tajemství skrytá tisíce let a poznejte největší poklady Itálie!

Na co se můžete těšit

  • Největší skvosty Říma a Neapolského zálivu
  • Kouzelné zahrady Villy d´Este v Tivoli
  • Pohádkovou krajinu malebného Toskánska
  • Ostrov Capri – perlu Tyrhénského moře

Co vše zažijete: den po dni

1.DEN

Neděle 11. října: Přílet do Říma. Na letišti už bude čekat náš autobus Radynacestu, který vás přepraví do hotelu na ubytování. V dalších dnech nám bude stále k dispozici a díky němu společně poznáme nejen Řím, ale také další krásná místa jižního Toskánska.

Naši prohlídku zahajíme na nejnavštěvovanějším místě v Itálii – piazza San Pietro ve Vatikánu. …číst více

Přesuny busem Radynacestu Zjistit více



2.DEN

Pondělí 12. října: Ráno se přesuneme do centra Říma, pohodlně bez dopravních zácp metrem, a začneme u světoznámého Kolosea. Uvidíme Konstantinův oblouk, vystoupíme na Kapitol (Socha vlčice) a vychutnáme si výhled na město kopulí i Forum Romanum, kde se odehrávaly gladiátorské zápasy.

Budeme pokračovat zpět do města k Pantheonu a k nejslavnější fontáně, Fontána di Trevi, kterou proslavil F. …číst více

3.DEN

Úterý 13. října: Dnešní den strávíme částečně ve městě, které bylo vždy velkým rivalem Florencie, Sieně. Prohlédneme si zachovalé středověké jádro, rozlehlé hlavní náměstí Piazza del Campo s radnicí či mohutný dóm s černobílou pruhovanou fasádou a jedinečnými mozaikami na podlaze. Středověkou atmosféru nasajeme v úzkých romantických uličkách

Poté se přesuneme do města San Gimignano, jehož typickou siluetu tvoří třináct vysokých věží. Během …číst více

4.DEN

Středa 14. října: Dnes navštívíme místa dávných Etrusků. Prvně zavítáme do městečka Pitigliano, jehož obdivuhodné vie cave, cesty vytesané do skal, spolu se zachovalými oblouky bývalého akvaduktu a historickým jádrem na skalním ostrohu dotváří jedinečnou podobu města. Určitě si uděláme chvilku, abychom se pokochali úchvatnými výhledy do kaňonu. Pitigliano je mnohdy nazýváno nejhezčím městečkem Itálie. Ve městě si prohlédneme bývalou židovskou čtvrť s muzeem a rozmanitými obchůdky. Za městem se nachází také zajímavý archeologický park pod širým nebem.

Odpoledne si prohlédneme městečko ze žlutohnědého pískovce – Sovana, kolem kterého se nachází …číst více

5.DEN

Čtvrtek 15. října: Po snídani v brzkých ranních hodinách pojedeme na Vesuv, jedinou ještě částečně činnou sopku na evropském kontinentu, kde se projdeme kolem kráteru a užijeme si kouzelnou vyhlídku na Neapolský záliv.

Poté se přesuneme do Pompejí. Ty se staly jedním ze tří starořímských měst v císařské provincii Italia …číst více

6.DEN

Pátek 16. října: Fakultativní výlet na ostrov Capri. V ranních hodinách se poplavíme na Capri, perlu Tyrhénského moře. Podle mytologie zde žily sirény – napůl ženy – napůl ryby, lákající svým zpěvem mořeplavce ke zrádným útesům, o které poté roztříštili své lodě. Prohlédneme si Augustovy zahrady plné soch umělecky zasazených do upravených záhonů, nádherně kvetoucích stromů, keřů a pestrobarevných květin. Korunou zahrad je nezapomenutelná vyhlídka na Faragliony a mimo jiné i na sídlo Sophie Loren.

Poté se přesuneme místním autobusem do městečka Anacapri, kde zhlédneme staré fénické schody a ochutnáme …číst více

7.DEN

Sobota 17. října: Ráno po snídani odjezd autobusem do Ostie, kde budeme mít možnost navštívit městečko Ostia Antica a areál vykopávek významného antického přístavního města, kdysi založeného pro vojenskou posádku chránící ústí řeky Tibery před nájezdníky z moře.

Po prohlídce bude následovat odjezd na letiště a odlet zpět do ČR. …číst více



Máte dotaz?Máte dotaz? Tento zájezd připravuji.Zájezd připravuji   Daniela Lukovicsová
e-mail: lukovicsova@radynacestu.cz
přímá linka: +420 596 111 707

Co už máte v ceně?

Co cena nezahrnuje?

  • cestovní pojištění
  • jízdné po Římě
  • fakultativní výlet na Capri zahrnující trajekty, dopravu na ostrově Capri mikrobusy, vstupné do Augustových zahrad
  • vstupné na místě

Pojištění na cestu zařídíme

Kooperativa A

350 Kčcelý zájezd
50 Kčden/osoba

Podmínky pojištění

Zdravotní pojištění se vztahuje také na onemocnění COVID-19.

To důležité — nepřehlédněte

Aktuální okolnosti

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Přesné časy odletu a příletu budou upřesněny v pokynech, o plánovaných časech se můžete informovat v CK. Tyto časy jsou určeny aktuálním letovým řádem a mohou podléhat změnám.

Program není povinný

V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na místě srazu určeném průvodcem nebo se vrátit na hotel samostatně. Individuální plánování je vhodné předem konzultovat se specialistkou.

První a poslední den

U zájezdů do zahraničí je první a poslední den určen především k zajištění dopravy na a z místa, transferů a ubytování. Program v tyto dny může být přizpůsoben letovým řádům a jiným okolnostem v místě.

Prohlídky památek

Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Ubytování v místě

Nástup je umožněn po 14. hodině, do té doby je možné si zavazadla na hotelu uschovat.

Pokyny k zájezdu

Pokyny zasíláme 7 dní před nástupem na zájezd do e-mailu uvedeného ve Vaší rezervaci.

Rezervujte včas

Doporučujeme rezervaci provést co nejdříve. Cena zájezdu je závislá na aktuálních cenách letenek, a ty se mohou v čase měnit.

Pojištění před platbou

Pojištění lze k rezervaci doplnit pouze tehdy, kdy není ještě není z Vaší strany nic uhrazeno (z důvodu storna zájezdu, které je jeho součástí).

Fyzická náročnost

Většina zájezdů je plánována jako poznávací zájezd, denně se tak nachodí až 15 kilometrů. Pečlivě proto zvažte své síly a schopnosti.


Ostia

Poklidné městečko bývalo kdysi důležitým přístavem, přes který se provádělo zásobování Říma. Dnes zde najdete malebné uličky s malými obchůdky a příjemnými zákoutími. Ostia se však také pyšní rozsáhlým archeologickým areálem, ve kterém najdete zrekonstruovaná divadla, chrámy, lázně i původní činžovní domy. Součástí je i muzeum s archeologickými nálezy v podobě soch, mozaik, reliéfů, sarkofág, bronzových či antických předmětů. Velkým lákadlem je přímořské středisko Lido di Ostia s několikakilometrovou písčitou pláží ležící nejblíže Římu.

Tivoli

Půvabné městečko Tivoli ležící 40 km od Říma vás na první pohled uchvátí travertinovými lomy, nádhernými renesančními zahradami a parky i obdivuhodnými antickými památkami. Městečko má vynikající polohu na kopci a skýtá tak okouzlující pohledy do okolní krajiny. V zahradách a parcích se nachází na 500 kašen a fontán. S námi se v Tivoli podíváte do slavné Villy d´Este, která byla zprvu rodinným majetkem a pak přešla do rukou Habsburků. Její zahrady skrývají úchvatná zákoutí s nesčetným množstvím fontán i cizokrajnou flórou. Návštěvu Villy d´Este, která je na seznamu památek UNESCO, si rozhodně nesmíte nechat ujít.

Vstupenky do památek bez čekání

Zájem o návštěvnost některých atraktivit v Římě je značný a čekání v hodinových frontách u pokladen není nikterak příjemné. S námi vás nic podobného nepotká a prohlídku si můžete vychutnávat rovnou. Nabízíme vám zajištění lístků předem prostřednictvím naší cestovní kanceláře (nejpozději týden před odjezdem!), což vám umožní okamžitý (přednostní) vstup do vybraných památek. Nemalou úsporu času pak můžete využít pro ničím nerušenou a poklidnou prohlídku. Cena vstupenky je mírně vyšší než při zakoupení na místě, ale drahocenný čas, který ušetříte, je více než nadstandardním bonusem za několikahodinové čekání ve frontách před památkami.


Články


Zajímavosti


Videa


Jdeme na to prostě jinak:

SKRYTÁ MÍSTA

Máme vlastní koncept. Cílová místa perfektně známe a poznáte i ta, o kterých se běžně nepíše – autenticky.

ŽÁDNÁ MASOVKA

Na zájezd bereme průměrně 15 cestovatelů. Jde nám hlavně o pohodovou atmosféru a vaše zážitky.

NADŠENÍ PRŮVODCI

Všichni nám je chválí. Na místech, kam jezdí, se vyznají lépe než místní. Jsou s vámi od odjezdu až po návrat.


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024