Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

CESTOVATELSKÉ KINO: Vietnam se z pohledu cizinců jeví jako skvělá destinace na prozkoumání

Autor: Zuzana Sotáková, Radynacestu.cz | Vydáno: 10. 6. 2019 | Přečteno: 1323x

Nasednout na loďku a vydat se do země, ve které provází každý krok kouzlo exotiky! Cestovatelské kino se ve středu 12. června v pražském kině Lucerna vydá na návštěvu země, jejíž obyvatelé jsou potomky nebeského draka a víly moře. Návštěvníky čeká snová atmosféra, výbuch barev a chutí Vietnamu. Večerem budou provázet ti nejzasvěcenější: Long Tran a Thuy Nguyen, kteří svoji zemi představí ve stylu Cesta do Vietnamu na 40 dní od jihu na sever. Radynacestu.cz, jako partner akce, budou samozřejmě u toho. 

Cestovatelské kino: VietnamCestovatelské kino: Vietnam

Vietnam – to je pro mnohé ztělesnění exotiky, místo plné přírodních i historických památek, které jsou úplně jiné než ty naše. Jak vidíte svůj rodný Vietnam vy? Jaké symboly anebo zvyky ho podle vás symbolizují nejvíc?

Long Tran: Jelikož jsem strávil dětství ve Vietnamu, tak mohu říct, že se toho za posledních 20 let mnoho výrazně změnilo. Hlavně ve velkoměstech. Více aut, více motorek. Ulice jsou čím dál tím více rušné a vše je dostupnější. Česká piva jsou k mání v supermarketech, otevírají se nové možnosti v rámci cestování a Vietnam, z pohledu cizinců, se jeví jako skvělá destinace na prozkoumání.

Představte si, že potkáte někoho, kdo ve Vietnamu ještě nebyl a ani moc toho o této zemi neví. Jak byste mu ho popsal? Co je důležité vědět o Vietnamu? Co je pro tuto zemi typické?

Long Tran: Řekl bych mu tři věci. Naučí se počítat v milionových částkách, protože jeden dolar se rovná se 23 000 VND, a koupí si za to až tři čepovaná piva. Což je pro cizince skvělé. Naše země je ve tvaru S a je vážně dlouhá. Každá provincie nabízí něco nového a úplně jiného. Člověk si vybere vše od národních parků až po rozsáhlé pláže, písečné duny, rýžová pole nebo bohatou historii Vietnamu. Vietnamská gastronomie je ve světě čím dál tím více žádaná a lidé se k ní vrací. To souvisí s tím, že více lidí jezdí do Vietnamu za jídlem.

Když už jsme u toho jídla. Co je vietnamským „knedlo, vepřo, zelo“?

Long Tran: Za vietnamské knedlo, vepřo, zelo se může považovat polévka Phở. Jedná se o horký vývar s nudlemi, masem a bylinkami. Na světě je přes sto mutací tohoto jídla a je to takové nejznámější vietnamské jídlo. Prostě PHObulous (úsměv).

Na co by měl cestovatel pamatovat a měl si s sebou vzít, když se chystá do Vietnamu?

Long Tran: Pokud přiletíte do města Ho Chi Minh, budete se hned potit (úsměv). Jinak doporučuji všem lidem brát probiotika pro lepší zažívání.

Kam byste nasměroval lidi, kteří se tam chystají? Co je podle vás must see anebo must experience?

Long Tran: Píši tady svůj TOP, který si nenechám ujít, když se tam vrátím. Jídlo: Mi Xa Xiu v Da Nangu. Zážitek: Jízda na skútru. Místo: do hor, třeba místa kolem Sapy nebo Ha Giang. Moře: na ostrově Con Dao.

Pokud se nemýlím, pro Vietnam jsou důležité i různé legendy či mýty. Která se vám líbí nejvíc?

Long Tran: Mezi legendami Vietnamu se mi líbí ta o našem národním jídle: Banh Trung a důležitost tohoto pokrmu v našem novém lunárním roce. Jedná se o dva pokrmy. Banh Trung je ve tvaru kvádru a jsou v ní ingredience typické pro Vietnam. Lepkavá rýže, mungo fazole, vepřové maso, pepř a vše je to obalené do listů La Dong. To má znázorňovat zem, protože v té době se všude na světě brala jako plochá a čtvercová. Ve starých dobách se tenhle pokrm vařil ve velkém hrnci přes noc u ohně. Vařit se může i deset hodin, a to byl čas, kdy celá rodina mohla být pospolu a vychutnat si příchod nového roku.

Long Tran a Thuy Nguyen

jsou Vietnamci, kteří jsou aktivní šiřitelé vietnamské kultury v České republice. Long cestuje pravidelně do Vietnamu a s sebou si bere vždy přátele, kterým dělá „místního průvodce“. Thuy se naopak zaměřuje na vietnamskou gastronomii, proto ve Vietnamu ochutnává vše možné a následně o tom ráda mluví, sdílí své zkušenosti v textové podobě. Přednáška se bude odehrávat v českém jazyce.

Cestovatelské kino: VIETNAM

Kdy: 12. 6. 2019 (středa) ve 20:30 hod.

Kde: Kino Lucerna, Praha

Vstupenky: bit.ly/Vietnam1206

Událost: https://www.facebook.com/events/324255334926240/

Radynacestu.cz, jako cestovní kancelář nabízející exotické zájezdy do celého světa, je hrdým partnerem netradiční akce. Těšíme se na vás! 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024