Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Známá i skrytá filmová místa II.

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 6. 3. 2023 | Přečteno: 601x
Téma: Filmová místa, Tipy

Znáte ten pocit, kdy někam přijdete a říkáte si: TADY TO ZNÁM! A přitom tam stojíte poprvé? Nemusí jít o dejavu, možná se tu jen natáčel váš oblíbený film… Máme pro vás pokračování seriálu o filmových místech ve světě. Poznejte je s námi!

Největší filmové studio Atlas v MarokuNejvětší filmové studio Atlas v Maroku  

Místa, kde vznikaly proslulé snímky světové kinematografie, jsou rozeseta po celém světě. Zdaleka ne všechno se totiž natáčí v americkém Hollywoodu!

Hrdinové okamžiku na Maltě

Druhou část putování po místech, která proslavilo stříbrné plátno, zahájíme na Maltě. Tady kdysi stála filmová Trója a v ní za svou lásku bojoval Brad Pitt… 

Vesnička Pepka Námořníka v maltské vesničce MelliehaVesnička Pepka Námořníka v maltské vesničce Mellieha

O pár dekád dřív vznikla v hlavním městě Malty, Maltě, rybářská vesnička, v níž žil, lovil a po špenátu sílil slovutný Pepek námořník. Stojí tam dodnes. Vesnička, ne Pepek. Ale vsaďte se, že ho tam budete mít před očima na každém kroku! Nebo radši do panství Hraběte Monte Christa? To se rozprostírá nedaleko města Dingli, v kapli Svaté Margarety… Vydáte se na Maltu s námi?

O staletí vzad v Evropě i Orientu

Kaple, kláštery a hrady bývají častými hostiteli filmových štábů. Třeba jako klášter Ederbach v někdejším Východním Německu a Castel del Monte v Římě. Obě historické stavby pojí jedno jméno. Jméno Růže

Filmové ateliéry v marockém OuarzazateFilmové ateliéry v marockém Ouarzazate

Pokračujeme do Maroka. Tady, nedaleko města Ouarzazate, stojí největší filmové ateliéry na světě, a to na ploše 30 tisíc m². Vítejte v marockém Hollywoodu! Zápasil tu Gladiator, sestřelili tu Černého jestřába, hrálo se tu o trůny a vracela se sem Mumie. Najdete tady funkční podpalubí lodi z filmu Ben Hur, no učiněné Království nebeské! Minimálně pro filmové fandy. A pro cestovatele taky. Svěřte nám režii vaší cesty do Maroka a dokážeme vám to!

Dámy, co uměly divy…

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Savoy Gardens (@savoygardens)

Z 18. století pochází Antoniův dům (Antony House) v Anglii. Dnes je chráněnou památkou a jeho zahrady s pečlivě střiženými keři a rozmanitými zákoutími jsou skutečnou říší divů. Vydejte se po stopách Alenky!

Tuniské městečko Sidi Boud Said patřilo AngeliceTuniské městečko Sidi Boud Said patřilo Angelice

Přesouváme se do Tuniska, do malebného modrobílého městečka Sidi Bou Said. Nezkrotná Angelika tudy probíhala k sultánovi… V tuniském městě Matmata taky probíhaly Hvězdné války. A vaše dovolená s námi může taky proběhnout v Tunisku...

Do budoucnosti a ještě dál!

A jsme v Dubaji. Stojíme před nejvyšší budovou světa Burj Khalifa. Rozhlédnout se z ní vůbec není Mission: Impossible! Jen na rozdíl od Toma Cruise, který na ni vyšplhal, použijeme luxusní výtah… Chcete se rozhlédnou na Dubaj s námi?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tom cruisE (@tom_cruise_fan_ayush)

V jordánské poušti Wadi Rum se dají pořídit i scény z MarsuV jordánské poušti Wadi Rum se dají pořídit i scény z Marsu

V minulém díle jsme slíbili, že vás vezmeme na Mars. To musíme do Jordánska, konkrétně do pouště Wadi Rum. Točily se tady mimozemské scény Hvězdných válek. A kdysi dávno také Lawrence z Arábie

Hollywood na evropském pískovišti 

Už jste byli v Andalusii? V Tabernas, která je jedinou pouští v Evropě najdete Mini Hollywood (Oasys Parque Tematico) a Texas Hollywood (Cinema Studios/Fort Bravo).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Daniel Louro (@theworldisaset)

Stopy hvězd jako je Clint Eastwood, Frank Nero, Bud Spencer, Terence Hill a mnohých dalších byste už v písku marně hledali, ale v paměti pátrat nemusíte. Ano, znáte to tady. Vzpomeňte na Tenkrát na západě, Indiana Jones, Barbar Conan, 800 kulek, Dolar pro mrtvého, Blueberry, či Manituovy boty. Obujeme ty toulavé a vyrazíme do Andalusie?

Jak vidíte, svět je plný zajímavých míst, která svým půvabem, fotogenickou scenérií či geniem locci dokážou inspirovat k velkým věcem. Vydejte se na ně s námi, objevujte, žasněte, hledejte a nacházejte. Poznávejte svět, poznávejte sebe!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024