Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

MARTIN ŠIMEK: Cestování nabízí příležitost vystoupit ze smyčky, v níž se v každodenním životě pohybujeme

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 12. 1. 2022 | Přečteno: 1178x
Téma: V médiích, Psychika

Rádi byste ve svém životě udělali změny k lepšímu a nevíte, kde začít? „Cestování nabízí příležitost vystoupit ze smyčky, v níž se ve svém každodenním životě pohybujeme. Na cestách nahlédneme na sebe a svůj způsob života z jiného úhlu pohledu,“ říká Martin Šimek, majitel naší cestovní kanceláře Radynacestu.cz v rozhovoru pro lednové vydání časopisu Moje psychologie. O síle cestování se ale rozpovídal i ve FOODu a tipy našich expertů, jak si cestováním osladit svou existenci, najdete také v aktuálním čísle Lidé a Země nebo Dieta.

Na přelomu prosince a ledna vyšel FOOd s rozhovorem a o síle cestování byla řeč i v Moji psychologiiNa přelomu prosince a ledna vyšel FOOd s rozhovorem a o síle cestování byla řeč i v Moji psychologii

Leckdo to má tak, že se pro něj letištní hala stává místem, kde odkládá všední život. Jenže může to platit i v téhle zvláštní době? V lednovém FOODu, jehož cestovatelským tématem je zimní Londýn, najdete návod, jak se správně naladit. „Čekání na zážitky má větší váhu než na hmotné zboží. Koupíte-li si nové auto, těšíte se, až si jej postavíte do garáže nebo až se v něm projedete? Stejné je to s cestováním,“ říká Martin Šimek.  

Je ale pravda, že okolnosti cestování aktuálně moc nepřejí. „Každý krok vyžaduje pečlivější naplánování. Tady se ukazuje důležitost spolehlivého partnera, tedy cestovky, která se o vás postará. Jednoduše tak starosti nemusíte odložit na letišti, ale dokonce už dávno předtím,“ uklidňuje Martin Šimek potenciální cestovatele v článku. 

V lednu nás je hodně vidět. Příjemné čtení!V lednu nás je hodně vidět. Příjemné čtení!

Našemu cestovatelskému srdci je nejblíž spolupráce s měsíčníkem Lidé a Země. V lednovém čísle se dočtete, že nadcházející období je ideálním časem vyrazit na Kubu. Tip, kam zavítat, abyste nasáli pravou esenci ostrova, sepsala naše expertka Vlaďka Svitáková. 

„Jedno z nejstarších koloniálních měst na Kubě tepe každý den v roce davem turistů. Okouzleni atmosférou zrekonstruovaných galerií, muzeí a obchůdků se většina z nich jen projde, udělá několik fotografií, aby za pár desítek minut opět nasedli do klimatizovaných autobusů a odjeli směrem na sever ostrova, na bělostné pláže Varadera. Málokdo ale ví, že Trinidad, či spíše jeho okolí, nabízí nepřeberné množství outdoorových aktivit,“ říká Vlaďka. Jakých? Právě to se dočtete v Lidé a Země. 

Nechte se pozvat do znovuotevřené Kanady nebo na čarokrásnou KubuNechte se pozvat do znovuotevřené Kanady nebo na čarokrásnou Kubu

Chuť cestovat roste a země, které pandemii ustály, pomalu začínají otevírat své brány. Po čase tak mohou turisté vycestovat třeba do Kanady. O zajímavých místech, která v zemi javorového sirupu čekají, promluvila v časopisu Dieta průvodkyně Hanka Suchánková.

Ani ona ale nesází jen na zavedené turistické trháky. „Dobře uděláte, vydáte-li se k vodopádům Chutes Montmorency. Ty jsou dokonce o třicet metrů vyšší než Niagarské a ústí do řeky Svatého Vavřince,“ prozrazuje například na stránkách lifestylového magazínu. 

Příjemné čtení!

Dokážete velké věci - poznávejte svět, poznávejte sebe!
Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024