Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

DOKÁŽETE VELKÉ VĚCI: Třeba probudit své dítě

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 7. 3. 2022 | Přečteno: 626x
Téma: Psychika

Máte pocit, že vaše dítě ve vývoji stagnuje? Změňte s ním na chvíli prostředí a dopřejte mu nové podněty. Jednotvárnost vyměňte za zážitky z různých soudků a pomozte mu naučit se něco nového. Uvidíte, jak vám potomek vyroste před očima.

Děti se učí poznávat svět v praxiDěti se učí poznávat svět v praxi

Někdy to v dětech jen spí. A vám se zdá, že jejich vrstevníci jsou dál, umí víc, líp, jsou výřečnější, živější, mají se víc k světu. Podle renomované Montessori odbornice Lilian Bryan mají rodiče ve své moci podpořit co nejúplnější rozvoj jedinečného a obrovského potenciálu každého dítěte a poskytnout jim tím nejlepší možný start do života.

Děti potřebují podněty. Ale je důležité přihlížet i k jejich osobnosti, každý jsme jiný a naše nátura se projevuje od útlého věku. Někdo má plachost vrozenou, jiný se rád předvádí. Přesto povzbudit vývoj dětské duše můžeme vždy. Méně pasivity, více aktivity. Nové poznatky, zkušenosti, dovednosti. Pro děti je osvojení si nového umu velká věc. Jenže jinak se učí šnorchlovat v rybníku a jinak v průzračném moři, kde pod sebou uvidí korály a rybky, stejně jako rozeznat hlasy ptáků se nenaučí z dětského tabletu. Děti se učí v praxi. Takže když se přesadí do stimulujícího prostředí, dějí se divy.

Zážitek v písečných dunáchZážitek v písečných dunách

V nízkém věku jsou děti jako houby, rychle absorbují nové informace a poznatky a snáze než dospělí je přijímají za své. Nejsou zvyklí o všem příliš hloubat, berou vše tak, jak to k nim přichází. A když nic nepřichází, usnou… V reakcích na předložené výzvy bývají pro, lační po nových zážitcích a dovednostech. Milují překonávat sebe samé a předvádět vám to. Jejich zkušenosti a vaše podpora je potom mění, posilují, rozvíjí. K radosti na obou stranách.

Je dávno známá věc, že když se s malým dítkem vrátíte z dovolené, je na tom o poznání jinak. Jak se říká, rozváže. Rozšíří se mu slovní zásoba i svět. Osvojí si něco nového, nabude sebedůvěry, začne poznávat sebe samé. Dítě zjistí, co ho baví, co mu jde a aktivuje se. Ať by šlo o lyžovačku, nebo pobyt u moře, adrenalinovou jízdu džípem pouští, historickou slavnost plnou rytířů a kejklířů u starého hradu, průzkum kulis z natáčení příběhů o Harrym Potterovi, setkání se svým pohádkovým hrdinou u Růženčina zámku nebo dobrodružné safari.

Každý intenzivní prožitek se počítá! Dítě bdí ještě nějaký čas poté, kdy zážitky zpracovává a ukládá. Dětské dojmy můžete ještě podpořit a pospojovat za pomoci deníku z cest. My jsme pro naše malé cestovatele stvořili atraktivní cestovatelský deník plný úkolů a zajímavostí na míru k našim zájezdům pro rodiče s dětmi. 

Cestovatelský deník do všech dětských batůžků!Cestovatelský deník do všech dětských batůžků!

Kdykoliv se k nim pak můžete vracet a zavzpomínat nad hmatatelným důkazem vašeho velkého společného dobrodružství, které nikdy neupadne v zapomnění. Je nasnadě, že je třeba takové výlety za zážitky opakovat, jinak hrozí, že po nějaké době dítě znovu klimbne. V Radynacestu jsme sestavili kolekci zájezdů pro rodiče s dětmi, a to se zkušeným průvodcem, který na našich cestách nechybí nikdy. Což je velká výhoda, protože i singl rodič s dítětem se může bez obav vydat do ciziny a může se spolehnout, že o ně bude na každém kroku postaráno. Může se tak naplno věnovat pouze svému dítku a sdílet s ním radost z poznávání světa i vnímat, jak se prohlubuje jejich vztah. Je krásné poznávat své dítě, co všechno v něm dřímá a láskyplně to probouzet…

A je krásné vám k tomu poskytovat zázemí. My v Radynacestu.cz víme, jak se budí princezny a princové – nezapomenutelnými zážitky!

Dokážete velké věci – poznávejte svět, poznávejte sebe!


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024