Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ z Londýna: Návštěva Harryho Pottera aneb Svět čar a kouzel na vlastní kůži ve Warner Bros.

Autor: Martin Šimek, Radynacestu.cz | Vydáno: 2. 3. 2023 | Přečteno: 5969x
Téma: Fotoreportáž, Londýn

Můj syn patří mezi velké nadšence příběhů J. K. Rowlingové, a tak jsme společně vyrazili na dobrodružný zájezd do Londýna po stopách Harryho Pottera. Návštěva studia Warner Bros. s průvodkyní Evou Staňkovou se pro nás stala nezapomenutelným zážitkem na celý život, a ačkoliv nemám příběhy Harryho Pottera moc nakoukané, užil jsem si každou minutu prohlídky. 

Nástupiště 9¾Nástupiště 9¾

Měli jsme možnost vidět nástupiště 9¾ a zapózovat si u proslulého vozíku se zavazadly mizícího ve stěně nástupiště. Pak jsme naskočili na Bradavický expres a okoukli interiér vlaku, kde se natáčely ikonické scény, jako například útěk Harryho první čokoládové žabky nebo útok mozkomora.

Model létajícího autaModel létajícího auta

Kromě Bradavického expresu nás ohromilo létající auto Ford Anglia z druhého dílu Harryho Pottera, slavný doubledecker a motorka Rubeuse Hagrida.

Kouzelná Příčná uliceKouzelná Příčná ulice

Při procházce po Příčné ulici se všemi čarodějnickými obchůdky jsme hltali takřka každý detail. Jedinečná atmosféra ulic Londýna nás opravdu okouzlila.

Čarodějnická banka skřetů GringottovýchČarodějnická banka skřetů Gringottových

Následně jsme zamířili do čarodějnické banky skřetů Gringottových, kde jsme kromě pokladů a impozantního atria banky zahlédli také masky, precizní líčení a převleky skřetů. Kilián si navíc vyzkoušel meč Godrika Nebelvíra.

Tradiční večere u WeasleyovýchTradiční večere u Weasleyových

Zastavili jsme se na večeři k Weasleyovým a viděli, jak proslulé jehlice samy pletou.

Pokoj Harryho PotteraPokoj Harryho Pottera

Jednou z mnoha zajímavých věcí ve Warner Bros. byl přístěnek, kde Harry bydlel u svého strýce Vernona a tety Petunie. Byl opravdu tak malinký, že se do něj sotva vešla menší postel.

Precizní provedení miniatury BradavicPrecizní provedení miniatury Bradavic

Prohlédli jsme si spoustu do detailu propracovaných modelů, a to od Bradavické školy čar a kouzel až po jednotlivé ukázky veškerých místností, kde se děj Harryho Pottera odehrává. 

 

Dozvěděli jsme se, jak se točil Famfrpál, jak fungují živé obrazy a pohyblivé schodiště, a navíc jsme si vyzkoušeli pověstný Nimbus 2000

Kromě toho jsme prozkoumali Zapovězený les, do kterého je studentům Bradavic vstup přísně zakázán. Mohli jsme tak sledovat stopy Harryho, Rona a Hermiony hluboko v zemi Zapovězeného lesa.

Harry Potter pas, se kterým jsme plnili úkolyHarry Potter pas, se kterým jsme plnili úkoly

A z čeho byl Kilián nejvíc nadšený? Z Harry Potter pasu, do kterého mohl sbírat razítka za splnění úkolů. Mě zase potěšilo, že v celém studiu Warner Bros. nebylo moc lidí. Vstupenka je určená vždy na danou hodinu, takže jsme nikde nemuseli stát fronty, abychom se vyfotili nebo vyzkoušeli výborný máslový ležák z Prasinek.

Komnaty Albuse BrumbálaKomnaty Albuse Brumbála

Zájezd do Londýna jsme si oba maximálně užili a Kilián se už nemůže dočkat, až se do světa čar a kouzel zase někdy vydáme. Pokud jste i vy fanoušky J. K. Rowlingové, neváhejte se k nám přidat na zážitkový zájezd za Harrym Potterem


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024