Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Jak jsme si vychutnali Thajsko, zemi úsměvů a skvělého jídla, s průvodkyní Lenkou

Autor: Miroslava Káňová, Radynacestu.cz | Vydáno: 4. 2. 2019 | Přečteno: 1949x
Téma: Fotoreportáž, Thajsko

S manželem hodně cestujeme. Třeba i čtyřikrát do roka. Thajsko ale bylo jedním z našich dosud nesplněných cílů. Zájezd Radynacestu.cz sliboval vše, co jsme chtěli navštívit, a tak jsme do toho šli. Asie nás už dříve nadchla, ovšem do Bangkoku jsme letěli s velkým očekáváním. Jak to na zájezdu To nejlepší z Bangkoku + Kanchanaburi + koupání na ostrově Phuket dopadlo? Podívejte se na fotografie ze země úsměvů, skvělého jídla a krásných pláží. 

Občerstvení přímo vedle hoteluObčerstvení přímo vedle hotelu

Po příletu do Bangkoku jsme si odpočinuli na ubytování (je to přece jen docela dálka) a potom jsme vyrazili prozkoumat okolí hotelu. Hned vedle se nacházel tenhle usměvavý pán s pojízdným stánkem. Během pobytu v Bangkoku jsme u něj ochutnali kousky masa za cca 20 Kč a smaženou rýži s krevetami za cca 55 Kč. Mňam!

Večeře na lodi v BangkokuVečeře na lodi v Bangkoku

Po odpočinku jsme se vydali seznámit s večerním Bangkokem. Projeli jsme se po řece v centru Bangkoku, kde nás po každé straně obklopovaly nejznámější památky. A jako bonus nám k plavbě hrála živá hudba. Na lodi nás čekalo občerstvení all you can eat, takže si dokážete představit, jak najezení jsem byli. Na závěr plavby jsme to museli vytančit.

Královský palácKrálovský palác

Druhý den ráno jsme se vydali ke krásným chrámům a stavbám. Jako první nás čekal majestátní Královský palác. Až tam půjdete i vy, nezapomeňte na zakrytá ramena, kolena a kotníky. Jinak vás dovnitř vůbec nepustí. 

Zlatý ležící BuddhaZlatý ležící Buddha

Poté jsme se přesunuli k chrámovému komplexu Wat Pho, který se může pyšnit 46 m dlouhým ležícím Buddhou. Připravené jsou tady i misky, kam se házejí mince pro štěstí. Co myslíte, utrousili jsme drobné? Ano!

Nabídka zboží v Čínské čtvrtiNabídka zboží v Čínské čtvrti

Na co budeme určitě dlouho vzpomínat, je určitě Čínská čtvrť a její tržiště. Najdete tady opravdu vše a také spoustu věcí, které jste dosud neznali. My jsme si tu nakoupili bylinky, okoukli smradlavý durian a ochutnali speciální mangové bonbony, které jsme si dovezli i domů.

Projížďka loďkou v BangkokuProjížďka loďkou v Bangkoku

Projížďka na místních dřevěných loďkách, na které nás vzala průvodkyně Lenka Tučková, vůbec nebyla v programu, o to úžasnější to byl zážitek. Rozdělili jsme se na dvě skupiny a projeli si úzké uličky Bangkoku. Viděli jsme varana, různé ryby a dřevěnou vilovou čtvrť. 

Projížďka vlakem nesměla chybětProjížďka vlakem nesměla chybět

Most přes řeku Kwai, to byl náš cíl následující den. A zase jsme dostali něco navíc. Jízdu vlakem! Místní během jízdy chodí vagóny a za pár drobných můžete nakoupit a ochutnávat. My jsme zkusili tapiokové brambůrky, banánové chipsy a speciální lívance. A taky jsme si odnesli pár suvenýrů.

Ochutnávka místní specialityOchutnávka místní speciality

Toto je pad thai, jídlo, které nám doporučila průvodkyně Lenka. Dali jsme si jej v malé útulné restauraci. K tomu jsme ochutnali místní pivo Chang. Mňam!

Most přes řeku KwaiMost přes řeku Kwai

Most přes řeku Kwai je nejlepší fotit z místního muzea, které je věnováno 2. sv. válce. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Něco zajímavého se dozvíte, podíváte se na exponáty, které zbyly po Američanech, a ještě pořídíte krásné fotky.

Západ slunce na ostrově PhuketZápad slunce na ostrově Phuket

A teď už hurá na ostrov Phuket! Hned první den nás takhle krásně přivítal – kouzelným západem slunce.

Průvodkyně Lenka Tučková s dračím ovocemPrůvodkyně Lenka Tučková s dračím ovocem

Vyrazili jsme také do města Phuket a obdivovali všechny místní produkty. Dračí ovoce jako suvenýr pro rodinu? Proč ne. Lenka ví, co je dobré.

Bangla Road na ostrově PhuketBangla Road na ostrově Phuket

Večer jsme oblíbenou místní dopravou – tuktuky – vyrazili na ulici Bangla Road, kde jsme otestovali další jídlo a pití.

Šnorchlování cestou na PhiPhiŠnorchlování cestou na PhiPhi

Průzračné moře, přesně jak ho znáte z filmů, to nás čekalo při šnorchlování na výletě na PhiPhi Island. Stovky rybek, opičky i nádherné skály.

Západ slunce na PhuketuZápad slunce na Phuketu

Závěr zájezdu už patřil odpočinku na plážích a západu slunce...

Díky za nezapomenutelné zážitky, a kdyby vás to také lákalo, mají letos ještě dva termíny zájezdů To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET nebo jeden rovnou se spaním na řece Kwai


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024