Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: To nejlepší z kraje dávných civilizací Peru + Bolívie + legendární Machu Picchu

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 24. 2. 2020 | Přečteno: 970x

Každé místo na Zemi je svým způsobem fascinující a unikátní, ale Peru je jednou z nejrozmanitějších a nejkrásnějších zemí světa a jednoznačně vyniká i v tak velké konkurenci. Většina cestovatelů míří do země kvůli ztracenému městu Machu Picchu, ale to je pouze jedním z mnoha míst, které stojí za zhlédnutí. Peru oplývá neskutečným přírodním, kulturním a historickým bohatstvím. Od zasněžených vrcholků velehor přes džungli, poušť, sopky a čiré moře až ke koloniálním a kosmopolitním městům. Vydejte se objevit jej se zájezdem To nejlepší z Peru + BOLÍVIE + MACHU PICCHU.

Machu PicchuMachu Picchu

„Peru je skutečně místo stvořené k objevování a kamkoliv se vydáte, vždy budete obklopeni silnou přítomností dávných civilizací, která jde ruku v ruce s moderními metropolemi a vytváří tak unikátní harmonii mezi minulostí a přítomností, kterou nenajdete nikde jinde,“ popisuje Petra Dorčáková, specialistka Radynacestu.cz na Peru, jak se rodila myšlenka uspořádat zájezd právě sem.

Město CuscoMěsto Cusco

V hlavním městě Lima se nabízí ukázky úžasné koloniální architektury. V Cuscu, bývalém centru Incké říše, a jeho okolí zase najdete největší koncentraci starodávných inckých památek jako pevnost Sacsayhuaman nebo chrám Quenco. „Samozřejmě nesmíme vynechat ani slavné Machu Picchu, které bylo po staletí ztraceno, a díky tomu se nám do dnešního dne dochovalo v dobrém stavu nebo poslední inckou vesničku Ollantaytambo, kde jakoby se zastavil čas,“ popisuje Petra největší lákadla nového zájezdu.

NazcaNazca

Jižní pobřeží vás pozve k záhadným obrazům v Nazce. Rozhodně neminete ani jezero Titicaca, které je největším vysokohorským jezerem a zároveň nejvýše položeným splavným jezerem na světě. Jedinečným místem, které navštívíte, je i Sluneční ostrov, kde se dle legendy zrodilo samo slunce a vzešli odtud zakladatelé Incké říše. Při cestě horami pak budete mít možnost vidět pasoucí se vikuně i kondory andské kroužící nad jedním z nejhlubších kaňonů světa, kaňonem Colca.

Užijte si všechny krásy PeruUžijte si všechny krásy Peru

„Jedním z nejlepších způsobů, jak poznat Peru, je ale jednoznačně prostřednictvím jeho obyvatelstva. Peruánci jsou totiž známí svou otevřeností a pohostinností,“ připomíná Petra. Mnozí z nich jsou přímí potomci Inků a dodnes dodržují jejich tradice. „Jsou nesmírně zruční. Ženy všech věkových kategorií tkají tradiční vzory v koberce, šály a zdobí jimi šperky.“ Peruánci se mohou pochlubit i svou gastronomií, která čítá rozmanité pokrmy, od mořských plodů přes brambory na tisíc způsobů až po sladké dobroty z kukuřice.

CevicheCeviche

„Zkrátka tu není co neobdivovat a Peru by měl aspoň jednou v životě navštívit každý. Je živoucí legendou. Jediné nebezpečí je, že nebudete chtít nikdy odjet!“ dodává Petra a zve na cestu za zážitky se zájezdem To nejlepší z Peru + BOLÍVIE + MACHU PICCHU

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024