Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Cestujte do šťastných zemí. Víme, které to jsou!

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 23. 3. 2023 | Přečteno: 638x
Téma: Izrael, Island, Dánsko, Tipy, Finsko

Kde žijí ti nejšťastnější lidé? Prozrazují to čerstvé statistiky o štěstí v jednotlivých zemích světa. Do kralující hvězdokupy severu se vmísil Izrael. Přijměte pozvání na cestu do šťastných zemí! I když, v jedné takové už vlastně žijete.

Cestujte do šťastných zemíCestujte do šťastných zemí

Nevěříte? Možná to tak nepociťujete, ale Česko je skutečně v první dvacítce nejšťastnějších zemí. Práskli jsme to na sebe na sítích, ale nejen tam. Zpráva o světovém štěstí (World Happiness Report) je publikací sítě Sustainable Development Solutions Network, která vychází z údajů Gallup World Poll. Data se zpracovávají vždy k 20. březnu, který je Mezinárodním dnem štěstí. Statistiky čerpají ze sociálních médií, která jsou bohatým zdrojem informací o tom, jak si lidé žijí. Dalším zdrojem byl například i průzkum spokojenosti lidí s jejich životem.

Zohledněny jsou jak materiální podmínky, tak duševní a fyzické bohatství, osobní ctnosti i dobré občanství. Z výsledků letos také vyplývá, že štěstí pramení z každodenních drobných laskavostí, jako je třeba pomoc náhodnému kolemjdoucímu, což je příznivá zpráva pro cestovatele.

Finsko je nejšťastnější zemí na světěFinsko je nejšťastnější zemí na světě

Takže kde žijí ti nejšťastnější lidé, kteří nenechají cizince ve štychu? Ve Finsku. Králové saunování si první příčku drží už šestý rok za sebou. Druhou pozici obsadilo Dánsko a třetí Island. Následuje Izrael a dál až do sedmé příčky opět sever. Naopak nejhůř si stojí Afghánistán. Česká republika zaujala neuvěřitelné 18. místo. Tady už je první dvacítka zemí pro rok 2023, kde se mezi místními budete cítit nejlíp:

Výroční zpráva o šťastných zemích, grafika CK Radynacestu.czVýroční zpráva o šťastných zemích, grafika CK Radynacestu.cz 

Štěstí lidí spočívá i ve svobodě, která nám mimo mnoha jiného umožňuje cestovat. Navštěvujte s námi ty nejšťastnější země a sbírejte šťastné okamžiky. Poznávejte svět, poznávejte sebe!


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024