Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Eurovíkend Berlín + Drážďany - to nejzajímavější z historie i současnosti Německa

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 27. 4. 2015 | Přečteno: 1370x

Je městem číslo jedna v Německu místo s pošramocenou minulostí Berlín nebo jsou to aristokratické Drážďany? S námi si vybírat nemusíte. Vezmeme vás tam i tam, a to v rámci nového zájezdu CK Radynacestu.cz. Na vlastní oči uvidíte slavnou Braniborskou bránu, Berlínskou zeď, Ostrov muzeí nebo barokní Zwinger. 

Berlín je velmi živou německou metropolíBerlín je velmi živou německou metropolí

Chcete poznat to nejzajímavější z historie i současnosti Německa? Pak je jasnou volbou víkend ve dvou nejatraktivnějších metropolích našich západních sousedů. Během dvou dnů se podíváte do Berlína i Drážďan a chybět nebude obsáhlý výklad průvodce. 

Prozradí vám nejednu perličku ze slavné i neslavné éry obou měst. Zastavíme se u největší stálé galerie pod širým nebem East Side Gallery, která je zároveň nejdelším zachovaným kusem Berlínské zdi. Uvidíme také sídlo Říšského sněmu, slavnou Braniborskou bránu, památník holokaustu a Postupimské náměstí.

Už jste někdy slyšeli, že v Berlíně mají ostrov? A není to ostrov ledajaký. Najdete ho na řece Sprévě a na jedné jeho části, které se říká Muzejní ostrov, se soustřeďuje hned pět světově proslulých muzeí. Od roku 1999 byl ostrov zapsán na seznam světového kulturmního dědictví UNESCO a vy budete mít možnost si všech pět skvostných budov prohlédnout. Program prvního dne tím ovšem zdaleka nekončí...

Druhý den zájezdu se přesuneme do Drážďan. Při společné procházce historickým centrem pak uvidíme komplex barokních budov zvaný Zwinger. A abychom vás jen nezahlcovali informacemi, najde se čas i na nákupy. Budete mít možnost utratit pár eur třeba v obchodním centru Altmarkt Galerie nebo na nákupní ulicí Prager Straße.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024