Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

MOJE SRDCOVKA: specialistky Daniely Lukovicsové

Autor: Daniela Lukovicsová, Radynacestu.cz | Vydáno: 19. 8. 2022 | Přečteno: 912x
Téma: Moje srdcovka

Dája v NeapoliDája v Neapoli

Moje srdcovka je určitě Neapol a její okolí. Itálie je země plná protikladů a Neapol není žádnou výjimkou. V jedné části města sledujete úžasnou prosklenou nákupní galerii s obchody světoznámých značek a na druhé straně zašedlé uličky plné šňůr na prádlo, odpadky jen tak poházené u domů, a to vše podkreslují hlasité projevy Neapolčanů. Přesně tahle rozmanitost mě ale na pulzující Neapoli, městě s neskutečou atmosférou, uchvátila.

Je to kousek země, který je plný historie, úžasné přírody, a hlavně nesmírně přátelských obyvatel. Učaroval mi pohled na Vesuv, který se honosně tyčí nad městem, procházka Pompejemi, ať už díky tragickému příběhu místa, nebo scénkám ze Slunce, sena…, či nejlepší pizza Margherita, jakou jsem kdy jedla. Největší kus mého srdce si však získalo Capri. Moře obklopující jeho břehy plné oblázků má barvy jako z jiného světa, proto ostrovu zaslouženě patří přízvisko „Modrý“. A modrá je rozhodně dobrá!


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024