Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Atmosféra staré čtvrti Balat, přepychový palác Dolmabahçe nebo relax v pravých tureckých lázních? Zažijte orient z první ruky

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 25. 3. 2024 | Přečteno: 1687x
Téma: Novinka, Istanbul

Istanbul s námi můžete prožít několikrát, a přitom pokaždé jinak. Máme pro vás připravené rovnou dva nové zájezdy! Za tím nejlepším z Istanbulu vás vezme průvodkyně Lenka Unzeitigová a průvodkyně Barbora Fuková. Obě mají Istanbul pěkně prošlápnutý, ale každá vám ho ukáže z jiné perspektivy.

Pohled na průliv Bospor od monumentální brány paláce DolmabahçePohled na průliv Bospor od monumentální brány paláce Dolmabahçe

S průvodkyní Lenkou Unzeitigovou můžete vyrazit za Tím nejlepším z Istanbulu + STAROBYLÁ ČTVRŤ BALAT + NEJVĚTŠÍ MEŠITA CAMLICA a s průvodkyní Barborou Fukovou zase poznat To nejlepší z Istanbulu + PALÁC DOLMABAHÇE + CISTERNA YEREBATAN. Ponořte se do osmanské i moderní architektury a zažijte Istanbul jinak! 

Toulky starověkou Konstantinopolí, největší mešita v Turecku i vůně istanbulských bazarů

Průvodkyně Lenka Unzeitigová společně se specialistkou Barborou Koníčkovou pro vás připravily pětidenní program za skvosty Istanbulu.

Vyrazíte objevit čtvrť Eyup neboli Eyüpsultan pojmenovanou po příteli proroka Muhammada, který se jmenoval Abu Ayyub al-Ansar. A pak se projdete na kopec Pierre Loti, kde panuje klidnější atmosféra daleko od shonu města. Užijete si tam dechberoucí výhledy na záliv Zlatý roh i na celý Istanbul. 

Okouzlující výhled na Istanbul z kopce Pierre LotiOkouzlující výhled na Istanbul z kopce Pierre Loti

Další kroky povedou do asijské části Istanbulu, k největší mešitě v Turecku – Camlica. Celá stavba má propracované detaily kombinující jak moderní prvky, tak i prvky osmanské a seldžucké architektury. Majestátní kopule mešity je až 72 metrů vysoká a má představovat 72 národností žijících v Istanbulu.

„Zavítáme také na návštěvu do ráje pro labužníky… Do proslulého Egyptského bazaru, kde nás omámí vůně orientu s nepřeberným množstvím koření, kávy, čajů, baklavy a všelijakých pochoutek,“ dodává průvodkyně Lenka.

Vydejte se za Tím nejlepším z Istanbulu + STAROBYLÁ ČTVRŤ BALAT + NEJVĚTŠÍ MEŠITA CAMLICA s Lenkou Unzeitigovou, která se v Istanbulu zkrátka vyzná.

Honosný palác Dolmabahçe, odpočinek v hammamu a nejstarší byzantská cisterna Yerebatan

S průvodkyní Barborou Fukovou můžete do Istanbulu vyrazit také na pět dní, ovšem poznáte zase jiné skryté perly. 

„Prohlédneme si krásně zdobený palác Dolmabahçe s přepychovými interiéry, které vám mohou připomínat sultánská sídla známá z pohádek Tisíců a jedné noci. Samotný palác není postaven v tradiční osmanské architektuře, ale v moderním imperiálním stylu,“ vyzdvihuje průvodkyně Barbora.

Působivá vstupní brána orientálního paláce DolmabahçePůsobivá vstupní brána orientálního paláce Dolmabahçe

Navštívíme pravé turecké lázně, tzv. hammamy. Místní proslulé hammamy nabízejí jedinečnou příležitost ponořit se do horké vody, mydlin a současně s tím i do dějin města a jeho architektury. Turecké lázně jsou již po staletí součástí islámské tradice a jejich koncept vychází z římských termálních lázní.

A kromě toho prozkoumáme rozsáhlé podzemní prostory cisterny Yerebatan. Její klenbu podepírá celkem 336 sloupů s nádherně zdobenými hlavicemi, přičemž řada z nich byla získána ze zřícených antických chrámů. Jedná se o nejstarší dochovanou byzantskou cisternu v Istanbulu

To všechno a ještě mnohem více zažijete s průvodkyní Barborou na zájezdu To nejlepší z Istanbulu + PALÁC DOLMABAHÇE + CISTERNA YEREBATAN.

Impozantní prostory cisterny YerebatanImpozantní prostory cisterny Yerebatan

Istanbul je město, které oplývá bohatou historií, moderními architektonickými skvosty, malebnými výhledy a jedinečnými příležitostmi pro odpočinek. Nabízí autentické orientální dobrodružství... A s námi ho můžete zažít na vlastní kůži!

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024