Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Zažijte večerní atmosféru Times Square, nestárnoucí klasiku Beacon Hill a neodolatelný výhled na New York

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 18. 12. 2023 | Přečteno: 628x
Téma: Novinka, New York, Blog

Splňte si americký sen! Navštivte ikonická místa New Yorku, nakoukněte do dění univerzity v Harvardu, ochutnejte bostonské pivo a odhalte tajemství čarodějnic ze Salemu. Vydejte se na americký východ a zažijte TO NEJLEPŠÍ Z NEW YORKU + BOSTON A HARVARDSKÁ UNIVERZITA + SALEM.

TO NEJLEPŠÍ Z NEW YORKU + BOSTON A HARVARDSKÁ UNIVERZITA + SALEMTO NEJLEPŠÍ Z NEW YORKU + BOSTON A HARVARDSKÁ UNIVERZITA + SALEM

Zkušená průvodkyně Magdaléna Jurczygová se spojila s expertkou Barborou Koníčkovou a společně připravily devítidenní program, se kterým vás vezmou za zážitky z amerického východu.

Prozkoumáme život v newyorských ulicích, užijeme si dechberoucí výhledy z Empire State Building a podíváme se do nejstarší městské části Bostonu,“ vyzdvihuje průvodkyně Magdaléna.

Plavba lodí na Liberty Island

Podíváte se na ostrov Liberty Island, na kterém se majestátně tyčí socha Svobody. Ta představuje oděnou římskou bohyni svobody Libertas. Pravou rukou drží nad hlavou pochodeň a v levé ruce nese tabuli s nápisem JULY IV MDCCLXXVI (římskými číslicemi datum 4. července 1776), což je datum vyhlášení nezávislosti USA. 

Socha Svobody byla darem francouzského lidu obyvatelům Spojených státůSocha Svobody byla darem francouzského lidu obyvatelům Spojených států

Během plavby uvidíte „ostrov nadějí“, Ellis Island, na kterém se nacházel imigrační úřad, kudy prošly miliony lidí toužících po splnění svého amerického snu v „Novém světě“. 

Prozkoumáme srdce New Yorku

Kromě ikonické sochy Svobody  si vychutnáme procházku městem a večerní atmosféru Times Square nebo slavné Broadway. Zastavíme se na Wall Street, u novogotického kostela Trinity Church i na nejsmutnějším místě novodobé historie – hluboké jámě po věžích Světového obchodního centra, tzv. Ground Zero, na jejímž místě dnes stojí památník obětem 11. září a také nové Muzeum 9/11 Memorial. Jedinečný zážitek si pak budete moci vychutnat při výhledu z nejvyšší budovy města!

Vydáme se do zelených plic New Yorku, známého Central ParkuVydáme se do zelených plic New Yorku, známého Central Parku

Navštívíme bostonské klenoty

Vyrazíme do Beacon Hill, jedné z nejstarších částí města, která je ideálním cílem pro milovníky historie a obchůdků se starožitnostmi, na které ve zbytku USA narazíte jen sporadicky.  

V Bostonu koukneme také do muzea Bostonského pití čaje, kde se dozvíme vše o události z roku 1773. Bostonský čajový dýchánek byl protest amerických kolonistů proti britskému impériu, při kterém bylo v bostonském přístavu zničeno mnoho (přibližně 342) beden lisovaného čaje. Jednalo se o jeden z konfliktů směřujících k americké revoluci.

Půvabná historická ulička ve čtvrti Beacon Hill v BostonuPůvabná historická ulička ve čtvrti Beacon Hill v Bostonu

Po zážitkových chvílích plných objevování města si budete moci oddychnout v pivovaru Samuel Adams a ochutnat zdejší pivo. 

Poznejte TO NEJLEPŠÍ Z NEW YORKU + BOSTON A HARVARDSKOU UNIVERZITU + SALEM na vlastní kůži. V jedinečné společnosti naší průvodkyně budete mít šanci zhlédnout a pochopit Ameriku z nové perspektivy.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024