Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Plavba po Galapágách a výprava do Amazonského pralesa? Ekvádor volá!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 30. 9. 2021 | Přečteno: 785x
Téma: Novinka

Zažijte džungli i zasněžené horské štíty během jediného dne! Na břehu Tichého oceánu, mezi obávanou Kolumbií a starou civilizací Peru, najdete líheň exotické fauny a flóry – Ekvádor. Zemi pyšnící se souostrovím 19 sopečných ostrůvků, savanou i deštným pralesem. Průvodce Honza Bartoš v Ekvádoru našel druhý domov a otevře srdce země i vám. Představujeme oslnivou novinku To nejlepší z Ekvádoru + PLAVBA PO GALAPÁGÁCH + VÝPRAVA DO AMAZONIE!

Pohled na dvě pláže na ostrově Bartolome na Galapágách v EkvádoruPohled na dvě pláže na ostrově Bartolome na Galapágách v Ekvádoru

Španělské slovo ecuador znamená „rovník“ a země, kterou známe pod názvem Ekvádor skutečně na rovníku leží. Právě její poloha jí dává neskutečnou paletu druhů zvířat i rostlin, ale i stále příjemné počasí. Slunce vás tak bude s velkou pravděpodobností provázet po celou dobu nového zájezdu.

Na to, jak je Ekvádor malá země, má obrovskou zásobu atraktivit pro každého cestovatele. „Svou malou rozlohu využívá jako výhodu, protože ve spojení se skvělou dopravní infrastrukturou umožňuje cestovatelům poznat za krátkou dobu spoustu ze svého bohatství,“ vyzdvihuje Petra Dorčáková, specialistka na zájezdy do Jižní Ameriky, zdánlivě nedůležitou přednost Ekvádoru.

Galapágy jsou přirozeným domovem tuleňůGalapágy jsou přirozeným domovem tuleňů

„Přestože věčně stojí ve stínu větších jihoamerických zemí, je to místo, kde lze nalézt vše,“ říká o svém druhém domovu průvodce Jan Bartoš, který třináctidenní program zájezdu sestavil společně s Petrou tak, aby vyhovoval dobrodruhům, ale i méně zkušeným cestovatelům. 

Hlavní motivací k návštěvě Ekvádoru jsou bezesporu Galapágy, které lákají na neposkvrněnou přírodu a možnost blízké interakce s místními zvířecími obyvateli. Během 5denní plavby budete moci šnorchlovat s želvami, procházet se mezi lachtany a leguány a sledovat vzácné ptáky.

Rezervace Cuyabeno s obrovským množstvím pralesní fauny a flóryRezervace Cuyabeno s obrovským množstvím pralesní fauny a flóry

Na zájezdu ale nebude chybět ani návštěva Amazonského pralesa, jeho unikátní fauny a flóry a také pohled do každodenního života místního kmene v čele se šamanem.

„Dobrodružství v Ekvádoru pak zakončíme prohlídkou nejzachovalejšího historického centra v Latinské Americe, procházkou po rovníku a nákupech na lokálním trhu,“ vyjmenovává Petra další zastávky nabitého programu.

Plaza Grande v QuituPlaza Grande v Quitu

Otočte klíčem k netušenému dobrodružství a pojeďte s námi objevit To nejlepší z Ekvádoru + PLAVBA PO GALAPÁGÁCH + VÝPRAVA DO AMAZONIE!

Dokážete velké věci – poznávejte svět, poznávejte sebe!

Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024