Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Putujte korsickými městy, zažijte mořeplavbu i středověkou baštu s příchutí jedlých kaštanů!

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 20. 2. 2023 | Přečteno: 1081x
Téma: Novinka, Korsika

Dopřejte si Francii s italským nádechem! Spěte každou noc v jiném městě, jezte teplé kaštany a koupejte se v moři. Nechte se ohromovat horskými scenériemi, až kolem nich budete proplouvat. Odpočívejte na plážích, koupejte se v moři i tůních a obdivujte všechno to prastaré a překrásné a pestré i chutné, až se s námi vydáte poznávat To nejlepší z Korsiky + MENHIRY VE FILITOSE + KOUPÁNÍ VE STŘEDOMOŘÍ.

Francouzský ostrov KorsikaFrancouzský ostrov Korsika  

Korsika, ostrov s čistým mořem a romantickými zákoutími i starobylou kulturou mísící se s tou moderní. Obdivujte příkré žulové útesy, kamenné panoptikum ve skalách, poznejte Psí hlavu a zkamenělinu Hrad. Překračujte mosty, toulejte se divokou přírodou protkanou stezkami a koupejte se v tůních!

Krajinná sopečná rezervace ScandolaKrajinná sopečná rezervace Scandola

V Portu se budeme slunit na oblázkovo-písečné pláži. „Jako mořeplavci pak prozkoumáme Korsiku z paluby lodi. Spatříme prastaré jeskyně, sluje a barevné pukliny ve skalách lemujících pobřeží,“ vyzdvihuje další část programu nového zájezdu Karolína Petrová, specialistka na Francii. Tato krajinná sopečná rezervace Scandola je zapsaná na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

Tady se narodil Napoleon BonaparteTady se narodil Napoleon Bonaparte

Zakotvíme v zálivu Girolata, starém rybářském ráji. Nemineme město Calvi, kde vám místní poví, že jejich slavným rodákem nebyl nikdo jiný než sám Kryštof Kolumbus. „Kdo se tady ale narodil určitě, byl generál Napoleon Bonaparte, a to ve městě Ajaccio,“ připomíná Jana Amadou, průvodkyně zájezdu. Projděte si Napoleonův rodný dům!

Městečko CorteMěstečko Corte

Navštívíme největší korsické město Bastia, kde na nás čekají typické místní likéry. Osaměle ležící městečko Corte vklíněné mezi skaliska a horské hřebeny je prý ztělesněním korsické duše. I v něm (nebo v ní?) strávíme noc. 

Starobylé schody krále AragonaStarobylé schody krále Aragona

„Nocovat budeme i v malebném městě Bonifacio a ráno pak žasnout nad legendárními 187 schody krále Aragona, které byly podle pověsti vytesané právě za jedinou noc,“ přidává další zajímavou zastávku z programu Karolína. Odtud budete mít ty nejkrásnější fotky!

Typicky korsické SartèneTypicky korsické Sartène

Toulejte se spletitými kamennými uličkami až do nejkorsičtějšího města Korsiky Sartène, jehož dochovalému historickému centru se přezdívá středověká bašta. A v rušném letovisku Propriano budeme odpočívat, koupat se a ochutnávat zdejší gastronomii.

Prehistorické menhiry ve FilitosePrehistorické menhiry ve Filitose

Necháme se fascinovat archeologickým nalezištěm ve Filitose a budeme obdivovat prehistorické menhiry i tajuplné stavby z kyklopského zdiva zvané torri. Budeme se ládovat jedlými kaštany, ochutnávat místní koláče a mlsat zmrzlinu.

Vydejte se s průvodkyní Janou Amadou objevovat tenhle krásný ostrov a pronikněte až do jeho staré duše. Odnesete si víc než obrázky do alba, slunné a voňavé zážitky posbírané cestou vás budou provázet navždycky. Dopřejte si To nejlepší z Korsiky + MENHIRY VE FILITOSE + KOUPÁNÍ VE STŘEDOMOŘÍ

Poznávejte svět, poznávejte sebe!

Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024