Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: To nejlepší z Kyjeva a Černobyl na vlastní oči aneb Ukrajinou s průvodcem

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 10. 2. 2020 | Přečteno: 764x

Pamatujete si ještě na 26. duben roku 1986? Lidé na Ukrajině na něj nikdy nezapomenou a neměl by ani zbytek světa. Toho data vybouchl 4. reaktorový blok jaderné elektrárny Černobyl a způsobil tragédii, která má dozvuky dodnes. Ne až tak dávnou historii bývalého Sovětského svazu, ale i nádherné pravoslavné kláštery v Kyjevě nebo tradiční život Ukrajinců na venkově poznáte se zkušeným průvodcem, v malé skupince a veškerým komfortem v rámci nového zájezdu To nejlepší z Kyjeva + ČERNOBYL.

KyjevKyjev

Zájezdy do Černobylu jsou v dnešní době velmi populární a svým způsobem nevšední. My jsme ale nepodlehli obecným trendům, naopak jsme hledali podněty jako vždy hlavně u vás. „Zájezd jsme s průvodkyní Martinou Kolníkovou, která má Ukrajinu v malíčku, vytvořily na popud našich cestovatelů, kteří se Marti ptali na Kyjev a také speciálně na Černobyl,“ vysvětluje specialistka na zájezdy na Ukrajinu Valentina Fischová.

Město duchůMěsto duchů

Vybírat bylo z čeho, proto jsme zařadili do programu nejednu monumentální zajímavost. „Těšit se můžete na návštěvu Kyjevopečerske lávry, rozlehlého komplexu pravoslavných klášterů v Kyjevě, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. No a samozřejmě budete mít i možnost projít se městem duchů Pripjať (město, kde bydleli zaměstnanci elektrárny s rodinami) a navštívit Černobyl, kde se odehrála největší katastrofa v dějinách jaderné energetiky,“ vyjmenovává Valentina.

Skanzen ve vesnici PirogovoSkanzen ve vesnici Pirogovo

O mnoho veselejší pak bude návštěva tradiční ukrajinské vesnice, respektive skanzenu Pirogovo, kde ochutnáte výbornou místní kuchyni a dozvíte se něco o rozmanitých ukrajinských regionech a zvycích. Odlétáme z Prahy, poprvé už na začátku dubna 2020. Buďte u toho v malých skupinkách a s fajn podobně naladěnými lidmi... na zájezdu To nejlepší z Kyjeva + ČERNOBYL. 

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024