Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Zažijte příběhy starověkého Egypta na vlastní kůži. Okruh severním Egyptem!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 8. 9. 2023 | Přečteno: 1186x
Téma: Novinka, Blog, Egypt

Severní Egypt, místo bohaté na historii, okouzlující krajinu a neopakovatelnou kulturu, láká cestovatele z celého světa k objevování skrytých skvostů. Odhalte je společně s průvodkyní Janou Křížovou na Okruhu severním Egyptem + ALEXANDRIÍ + TAJEMNOU OÁZOU SÍWY. Poznávejte nová místa, poznávejte Egypt! 

Okruh severním Egyptem + ALEXANDRIE + TAJEMNÁ OÁZA SÍWAOkruh severním Egyptem + ALEXANDRIE + TAJEMNÁ OÁZA SÍWA

Jana Křížová, zkušená průvodkyně s bohatými znalostmi a neuvěřitelným citem pro historii a kulturu, se spojila se specialistkou na zájezdy Klárou Hrobníkovou a společně připravily jedenáctidenní program, který zahrnuje skryté perly severního Egypta

„Ukážu vám tajemné archeologické poklady a skvosty přírody, které najdete pouze tady. Vezmu vás za dobrodružstvím mezi pyramidami, na pouštní safari i do podzemních katakomb,“ vyzdvihuje průvodkyně Jana.

Nocleh v beduínském stanuNocleh v beduínském stanu

Zamíříme k oáze Fajjúm

Jednou ze zastávek bude největší oáza Fajjúm, kterou ve své knize „Alchymista“ zmínil i známý brazilský spisovatel Paulo Coelho. Ve skutečnosti se nejedná o tradiční oázu. Voda totiž nepramení z podzemí, ale přivádějí ji kanály z Nilu, které byly vybudované starověkými Egypťany.

Fascinující krása a vodní souhra vodopádů v NP Wadi El RayanFascinující krása a vodní souhra vodopádů v NP Wadi El Rayan

Džípy se přes písečné duny vydáme do národního parku Wadi El Rayan. Naši cestu budou lemovat pískovcové skály, někdy až bizarních tvarů, a z několika vyhlídek se budeme kochat pouštní krajinou se slanými jezery až k největším egyptským vodopádům El Rayan.

Přístav Alexandrie

Vydáme se také k proslulé Alexandrii, umístěné na břehu Středozemního moře, která byla založena v roce 332 př. n. l. Alexandrem Velikým. Během návštěvy máme v plánu prozkoumat podzemní katakomby Kom Al Shoqafa, Serapeum společně s Pompejovým sloupem a citadelu postavenou z ruin slavného majáku, starověkého divu světa. 

Přístav AlexandriePřístav Alexandrie

Egyptská oáza Síwa

Nejprve navštívíme nejdůležitější památku oázy Síwa, Amonův chrám s věhlasnou oratoří, který byl postaven v 6. století př. n. l. Jeho nejslavnějším návštěvníkem byl Alexandr Veliký, který se dle legendy měl právě zde nechat kněžími jmenovat egyptským faraónem. 

Přes pohoří Dakrour přejedeme k solným jezerům, kde bude čas na koupání a odpočinek. Poté navštívíme tzv. Kleopatřin pramen, přírodní jezírko s průzračnou vodou, ve kterém se měla koupat i sama slavná královna. 

Odpočinek u solných jezer v oáze SíwaOdpočinek u solných jezer v oáze Síwa

V jedinečné společnosti naší průvodkyně budete mít šanci zhlédnout a pochopit Egypt z nové perspektivy.

Zažijte to nejlepší na Okruhu severním Egyptem + ALEXANDRIÍ + TAJEMNOU OÁZOU SÍWY. Vydejte se s námi na cestu plnou objevů a nechte se pohltit historií, která ožívá přímo před vašima očima. Nejenže budete mít příležitost vidět neuvěřitelné archeologické skvosty a úchvatné přírodní scenérie, ale také zažijete autentické okamžiky spojení s kulturou a tradicemi, které mají kořeny v dávné historii.  

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024