Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Korfu s bonusem. Poznejte císařský ostrov a střípek z dějin Albánie!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 9. 2. 2015 | Přečteno: 1255x

Víte, proč se řeckému ostrovu Korfu, říká "císařský"? Oblíbila si jej totiž jedna křehká dáma. Jmenovala se Alžběta, milovala fialkové bonbóny a nikdo ji neřekl jinak než Sissi. Zatímco ona do své oblíbené destinace cestovala z Vídně kočárem i několik dní, my vás vezeme na Korfu rychle a komfortně letadlem z Prahy. A protože víme, že máte rádi vždy něco navíc, pozveme vás ještě na výlet do Albánie! 

Ruiny pevnosti v Butrintu v AlbániiRuiny pevnosti v Butrintu v Albánii

Výpravný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Jónského ostrova Korfu, patří mezi novinky v naší jarní nabídce zájezdů.

Objevíte s námi krásy uliček hlavního města ostrova Korfu Kerkyra, kde budete obdivovat honosný palác Achillion. Ten nechala vystavět právě císařovna Sissi, jako útočiště před hektickým životem ve Vídni, kterou mimochodem upřímně nenáviděla.

Pokud jste milovníky řecké kuchyně, jistě vás potěší, že povečeříte v typické řecké taverně. Oběd už si ale dáme pod Albánským nebem...

Součástí našeho putování totiž bude i výlet lodí do albánského Butrintu, kde kdysi pobýval první římský císař Augustus s manželkou. Dnes je místo se vzácným archelogickým nalezištěm památkou pod ochranou UNESCO.

Butrint ale není jen místo s bohatou historií. V okolí města vznikla unikátní přírodní rezervace s mnoha druhy chráněné fauny a flory. 

Vydejte se s námi na oblíbený ostrov císařovny Sissi a poznejte tajemnou Albánii!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024