Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

ROZHOVOR s průvodkyní po Dubaji na studentském webu: Vycestovat do města luxusu? Neváhala jsem!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 11. 2. 2015 | Přečteno: 1073x

Věra Cihlářová téměř rok provázela Spojenými arabskými emiráty turisty a dnes o svých zkušenostech vypráví v rámci přednášek Radynacestu.cz. Po jedné z nich, nutno říct zaplněné k prasknutí, poskytla rozhovor redaktorce studentského serveru sokolska.33. Jak vzpomíná na město luxusu Dubaj, proč má raději české dálnice a čím to je, že velbloudímu mléku nepřišla na chuť? 

Dubaj vás může překvapit velmi příjemnými teplotamiDubaj vás může překvapit velmi příjemnými teplotami

Nedávno se v kavárně Atlantik v Ostravě pod záštitou CK Radynacestu.cz konala přednáška průvodkyně, nadšené cestovatelky a majitelky jazykové školy, Věry Cihlářové. Touhu, dozvědět se něco o Spojených arabských emirátech, projevilo velké množství lidí, a tak najít místečko k sezení bylo téměř nemožné.

Po informacemi a fotografiemi nabité přednášce měla Věra ještě dost energie i na rozhovor s redaktorkou studentského serveru. V něm na sebe mimo jiné prozradila, že v Dubaji pobývala téměř rok a jediné, co ji opravdu zaskočilo, byly osmiproudé dálnice a velbloudí mléko. Na město luxusu ovšem nedá dopustit.

A jak to všechno začalo? „V té době, v roce 2012, jsem zrovna byla pracovně v Řecku, když kolega pobývající v Dubaji vážně onemocněl a během dvou dnů za něj bylo třeba sehnat zástup. Nikdo ale nechtěl, každý se bojí měnit místo. Já jsem ale neváhala. Možnost vycestovat do města luxusu a seznámit se zase s novým místem mě lákala,“ vzpomíná v rozhovoru, jak ze dne na den sbalila kufry a odjela do cizí země. 

„Ten luxus je tam opravdu hmatatelný a je dáván patřičně na odiv. Na druhou stranu se v Dubaji setkáte i s běžným životem lidí střední třídy. S tím jsem tolik nepočítala,“ dodává. Co jí ovšem nepřekvapilo, byli Dubajané samotní. „Dubajané ve své podstatě zlí nejsou. Žijí tam v menšině a jsou hodně semknutí. Nutno podotknout, že peníze opravdu mají a vědí to o sobě, a tak jakási nadřazenost je z jejich strany citelná,“ popisuje.

Příbuzným koupila jako suvenýr typickou emirátskou pochoutku – velbloudí mléko, sama ale přiznává, že mu zrovna nefandí: Mně tedy upřímně moc nechutnalo, zdálo se mi, že z něj cítím velblouda, ale možná jsem si to jenom vsugerovala.“

Ačkoli se Dubaji přezdívá „město superlativů“, největším zážitkem z cest po SAE, byly pro Věru zřejmě cesty samotné: „Když navigace zavelí odbočte doleva a vy musíte přejet třeba 6 pruhů, tak to je něco, s čím se v běžném životě nesetkáváte,“ říká v rozhovoru průvodkyně, která si po návratu do Česka otevřela jazykovou školu. 

Celý rozhovor s Věrou Cihlářovou najdete na studentském portálu Ekonomické fakulty VŠB-TU sokolska33.cz. 

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024