Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Za nejslavnější výstavou světa do Milána. EXPO 2015 na vlastní oči!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 12. 3. 2015 | Přečteno: 917x

"Uživit planetu - energie pro život." Ne, nedali jsme se na světovou osvětu, ale pouze tlumočíme podtitul letošní výstavy EXPO 2015, kam se tentokrát můžete vydat s námi! Oblíbený průvodce Pavel Volf vás vezme za unikátními exponáty a ukáže vám také ty největší skvosty Milána. Města, kde se rodí dobrý vkus!

Pohled na Miláno z ptačí perspektivyPohled na Miláno z ptačí perspektivy

Víte, že vůbec první výstava EXPO proběhla v Londýně? Psal se rok 1851 a mezi čestnými hosty byl třeba Charles Drawin nebo spisovatelka George Eliot. Výstavu tehdy navštívilo šest milionů lidí.

O necelých 50 let později už bylo návštěvníků na 50 milionů. Předsedou výboru byl tehdy Gustav Eiffel a velkolepá ukázka světového průmyslu a kultury se konala v Paříži (1900). A co byly největší objevy doby? Třeba eskalátor nebo zvukový film.

Teď ale rychlým skokem do součastnosti. Do zahájení Všeobecné světové výstavy zbývají ještě čtyři měsíce, italská média však už nyní zařadila mezi pět pavilonů doporučených k návštěvě i expozici České republiky a to hned za domácí pavilon Itálie. Na třetí pozici je Malajsie, dále Čína a TOP 5 uzavírá Izrael. Mimochodem poslední šroub na konstrukci českého pavilonu dotáhla krásná modelka - češka žijící v Itálii - Alena Šeredová. 

Buďte světoví a vydejte se do Milána s námi! Průvodce Pavel Volf už pilně střádá zajímavosti o nejkrásnějších památkách města. A na co se můžete těšit? Uvidíte věhlasný operní dům La Scala, dílo Leonarda Da Vinciho Poslední věčeře páně nebo srdcovou záležitost Miláňanů - pevnost Castello Sforzesco. 

 

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024