Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Dubai EXPO 2020 aneb Jak jsme se dočkali cestovatelské události číslo jedna!

Autor: Jana Dyršmídová, Radynacestu.cz | Vydáno: 23. 11. 2021 | Přečteno: 3217x
Téma: Fotoreportáž, Dubaj

Zájezdy do Dubaje pořádáme už řadu let. Program je ověřený a přidáním Abú Dhabí si teď na své přijde opravdu každý. Spokojení cestovatelé, které provází Emiráty Jana Dyršmídová, se napřesrok vracejí. Ale tahle sezona je v něčem jiná. Nabízí totiž možnost podívat se se zájezdem To nejlepší z Dubaje + ABÚ DHABÍ + EXPO + MOŘE na dlouho očekávanou světovou výstavu. Co od ní čekat? Podívejte se na autentickou fotoreportáž přímo z místa. 

Brána na EXPOBrána na EXPO

EXPO 2020, jak už jeho název napovídá, muselo být kvůli pandemii o téměř rok odloženo a prodlouženo. Příjemně klidnou atmosféru teď nabízí těm, kteří přece jen zavítají. A my jsme tu možnost měli. S otevřením bran výstavy jsme dali dohromady skupinku fajn cestovatelů a vyjeli do Spojených arabských emirátů za unikátním zážitkem. Odměnou nám bylo slunce i pohostinnost místních. 

Dubai MarinaDubai Marina

První dny navazovaly na klasický zájezd do Dubaje. Vyrazili jsme tedy do Dubajské Mariny a JBR, kde na nás čekaly první NEJ projekty, jako nově otevřené Ruské kolo neboli AIN DUBAI s výškou 250 m.

Největší ruské kolo Ain DubaiNejvětší ruské kolo Ain Dubai

AIN DUBAI se nachází blízko krásné veřejné pláže s bílým pískem. Z výšky 250 m lze spatřit uměle vytvořený ostrov Palm Jumeirah s rozlohou 5x5 kilometrů, který leží jen kousek od tohoto největšího ruského kola na světě. Výhled na okolí vám sebere dech. Jízda trvá kolem 38 minut.

Mešita šejka Zayeda v Abú DhabíMešita šejka Zayeda v Abú Dhabí

Další den patřil vedlejšímu emirátu Abú Dhabí. První kroky nás vedly do jedné z nejkrášnějších mešit, jakou jsme kdy spatřili. Mešita je postavená z bílého mramoru, špičky minaretů a kupolí září na dálku díky tomu, že jsou samozřejmě pozlacené, což není ve Spojených arabských emirátech nic zvláštního. I zde se nachází několik NEJ na světě a nejen v mešitě, ale v celém městě Abú Dhabí: Prezidentský palác, Emirates Palace nebo různá ocenění za design budov.

Průvodkyně jako spokojená návštěvnice ExpaPrůvodkyně jako spokojená návštěvnice Expa

A protože byl zájezd spojen s návštěvou celosvětové výstavy EXPO 2020, vyrazili jsme i my objevovat novinky ve světě techniky. Jako první je důležitá mapa celého areálu, neboť se tu nachází přes 200 pavilonů různých zemí světa. Celé EXPO 2020 je usazeno do 1 hlavního pavilonu, kde se konají různá představení, a poté do dalších tří: pavilon udržitelnosti, mobility a možností.

EXPO pasEXPO pas

Pokud rádi sbíráte razítka do svého pasu, ale rychle se vám plní, můžete si pořídit pas EXPO 2020 na místní cestu kolem světa. V každém pavilonu, který navštívíte vám pak velice rádi dají razítko, a tak můžete procestovat všechny světadíly v jeden den.

Český pavilonČeský pavilon

My jsme cestování začali v Evropě u pavilonu České republiky. Trošku nás překvapil design, ale uvnitř byla spousta zajímavých věcí, vstřícná obsluha, která nám vše vysvětlila a nakonec jsme si mohli dát i české pivko.

Pákistánský pavilon zářil do dálkyPákistánský pavilon zářil do dálky

Některé pavilony měly zajímavé tvary, barvy a výzdobu. Jeden z těch nejbarevnějších byl určitě pavilon Pákistánu. Zářil všemi odstíny růžové, modré a zelené a tím nalákal bezpočet návštěvníků.

Interiéry představují největší krásy dané zeměInteriéry představují největší krásy dané země

Interiéry pavilonů představovali nejen svoji zemi, ale také různé projekty nebo vynálezy, které by mohly obohatit naši planetu. Jeden ze zajímavých interiérů byl např. Bělorusko, Čína nebo Saudská Arábie.

Saudská Arábie nezklamala v žádném ohledu. Sice tu nebyly prezentovány žádné závratné objevy, ale mega show v podobě „živých“ tvorů a krajiny byla prostě nádherná. Ne všude máte možnost být pohlceni na několika metrové obrazovce do pouště, vodního světa nebo vesmíru či safari.

Ukázka podmořského světaUkázka podmořského světa

Africké státy nebo Karibik pak ukazovaly své krásné země prostřednictvím bohaté kultury, ručního řemesla, podmořského světa a krásných pláží, které každoročně přilákají milióny návštěvníků.

S úsměvem domů!S úsměvem domů!

A co říci nakonec? Snad jen to, že dlouho očekávané EXPO 2020 nás určitě nezklamalo! Díky němu jsme poznali jak Spojené arabské emiráty, tak také kus světa. V pase nám přibyla razítka, která se možná do pár let objeví i v „pravém“ cestovním dokladu neboť jsme načerpali inspiraci jak v cestování, tak k zamyšlení.

Domů jsme se vraceli plni dojmů a s úsměvem na rtech. Pojeďte už na konci února se mnou a najděte si důvod k radosti. Zájezd To nejlepší z Dubaje + ABÚ DHABÍ + EXPO + MOŘE vás nabije novou energií. Poznávejte svět, poznávejte sebe!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024