Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Srdcovka jménem Španělsko stokrát jinak + bájný klášter Montserrat

Autor: Renata Němcová, Radynacestu.cz | Vydáno: 2. 8. 2019 | Přečteno: 2708x
Téma: Fotoreportáž, Španělsko

Chvíli jako na Montmartru, chvíli jako v rakouské horské vesničce či mořském akváriu... Každý kousek Španělska je jiný a každý stojí za poznání. Specialistka CK Radynacestu na zájezdy do Nizozemí a Dubaje, průvodkyně Vídní, maminka dvou dětí Renata Němcová, vyrazila do Španělska s kamarádkou, aby se znovu a zase trochu jinak podívala na místa, která jsou její srdcovou záležitostí. A takhle pro vás zájezd do Španělska zachytila v autentické fotoreportáži. 

La Rambla v BarceloněLa Rambla v Barceloně

Putování Barcelonou jsme začali u stánku na Ramble v Barceloně. Mnoho takových stánků potkáte nejen při procházce po barcelonské Ramble, ale třeba i na nedalekém náměstíčku zboku katedrály Santa Maria del Pi, které mi připomnělo pařížský Montmartre.

Unikátní fasády starých domůUnikátní fasády starých domů

Nevzhledné fasády starých domů nechali majitelé opravit a vtipně pomalovat. Jak nápadité. Baví tím turisty i místní v Tarragoně i po celém Španělsku. 

MontserratMontserrat

Na klášter Montserrat, usazený na skále, se podíváte i z vršků okolních hor. Převýšení si buď vyšlápnete, nebo se necháte vyvézt lanovkou. Dolů je to pěšky pohodlnější, ale celkem štreka ;-)

Náměstí v ZaragozeNáměstí v Zaragoze

Pohled na poklidné náměstí v Zaragoze. Během dopoledne tudy mašírují turisté a neúnavní postarší Španělé, v podvečer se vše uklidní jako ticho před bouří. Večer to v ulicích totiž zase ožívá.

VitorieVitorie

Ve Vitorii v neslavném Baskicku jsme se s kamarádkou cítily spíš jako někde v rakouské horské vesničce. Sever Španělska je zcela jiný než jeho jižnější oblasti. Například v Pamploně není domu bez proskleného uzavřeného balkónu, kdežto v Barceloně byste se v takovémto bytě uškvařili.

Prosklené balkónky v PamploněProsklené balkónky v Pamploně

Slibované prosklené balkónky v Pamploně na náměstí... Krásné, že ano? 

Náměstí v Pamploně na severu ŠpanělskaNáměstí v Pamploně na severu Španělska

Náměstí v Pamploně na severu Španělska silně připomíná madridské náměstí Plaza Mayor či barcelonské Plaza Real a mnoho jiných ve Španělsku. Údajně jde o první takovéto uzavřené náměstí s podloubím. Po jeho vzoru se pak stavělo náměstí třeba i v Salamance.

SantanderSantander

Pomohly jsme místním v Santanderu. Služebníček :D Motivy na domech se mění. Poznáte podle nich, kde jsme? Ano, v blízkosti moře. 

Poloostrov MagdalenaPoloostrov Magdalena

Přenádherný poloostrov Magdalena v Santanderu. Pěkné zahrady, přístav a pidi zoo s tučňáky. Jako suvenýr nám je nechtěli dát... Nevíte proč? 

Roztomilí tučňáciRoztomilí tučňáci

Tučňáčí rodina. Tak blízko moře a přitom tak daleko... 

Teď už jsme i my daleko od čarokrásného Španělska. Ale jisto jistě se do něj zase někdy v budoucnu vrátíme.

Udělat to můžete i vy. Zájezdů do Španělska s nadšeným průvodcem je na výběr pořád dost, ať už vyrazíte v létě, na jaře, či na podzim. 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024