Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ ze Zanzibaru: Náš dosud nejlepší zájezd... za pohodou, sluncem a jiným světem

Autor: Veronika Linhartová, Katarína Gecelovská, Radynacestu.cz | Vydáno: 15. 2. 2024 | Přečteno: 835x
Téma: Fotoreportáž, Zanzibar

Bílé písčité pláže, průzračně tyrkysová voda a všude se rozkládající magické ticho. To je ostrov Zanzibar, zaslouženě se řadící mezi ostrov s nejkrásnějšími plážemi na světě a my jsme měly možnost poznat ho blíž. Díky tomu vám teď můžeme přinést fotoreportáž přímo z magického zájezdu Relax na plážích Zanzibaru + SPICE TOUR + PARK JOZANI.

Naše skupinka v zahradě kořeníNaše skupinka v zahradě koření

Už po cestě na ubytování pozorujeme život místních obyvatel za skly našeho autobusu. Po příjezdu do vesničky Matemwe se ubytováváme v krásných chaloupkách a vydáváme se prozkoumat okolí a místní pláže.

PlážPláž

Následující den lodičkou odplouváme na Prison Island, který měl původně sloužit k věznění otroků, avšak k tomuto účelu nikdy užíván nebyl. Nyní ostrov obývají želvy obrovské vážící až 200 kg a se stářím až 150 let.

Prison IslandPrison Island

Po prozkoumání ostrova se přesouváme do hlavního městečka Zanzibaru – Stone Townu. Procházíme uličkami, poznáváme místní tradiční život, navštěvujeme trh a zastavujeme se na speciality v místní restauraci. Samosu a zelený banán na slano považujeme již teď za tradiční pokrm.

Zelený banán připravený na slanoZelený banán připravený na slano

Následující den se vydáváme do národního parku Jozani, kde máme možnost pozorovat exotickou faunu a floru a spoustu endemických živočichů. Setkáváme se zde s guarézou červenou či kočkodanem diadémovým

Guaréza červená a kočkodan diadémový v NP JozaniGuaréza červená a kočkodan diadémový v NP Jozani

Následně se přesouváme do zahrady koření, kde nás čeká poznávání stromů, koření, různých druhů ovoce a následně jejich bohatá ochutnávka. Oběd nám dnes připravují místní obyvatelé.

Muškátový oříšek, ochutnávka kokosové vody v zahradě kořeníMuškátový oříšek, ochutnávka kokosové vody v zahradě koření

Aktivitou, kterou nelze na Zanzibaru vynechat, je šnorchlování. Díky průzračné tyrkysové vodě je zde perfektní viditelnost a nám se daří zahlédnout nespočet modrých hvězdic, barevných rybiček, korálů a dalších mořských živočichů.

Součástí výletu je také piknik na lodi, který si všichni náležitě užíváme. Po návratu nás čeká prohlídka městečka Matemwe, místní školy čítající 1 400 žáků, a dokonce se nám naskýtá možnost nahlédnout do domu jednoho z místních obyvatelů.

Místní obyvatelé, setkání s ředitelem školy v MatemweMístní obyvatelé, setkání s ředitelem školy v Matemwe

Zanzibarské pláže jsou také skvělé na běh nebo jízdu na kole. Obojí zkoušíme na vlastní kůži, ráno si jdeme zaběhat a odpoledne se vydáváme prozkoumat pláž a ostrov na kole.

Ne všude máte to štěstí, že můžete ujet dvacet kilometrů po pláži a nezabořit se do písku, že? :-) Po cyklovýletu si užíváme zaslouženého odpočinku na pláži.

Cyklovýlet po plážiCyklovýlet po pláži

Poslední den nás čeká vskutku nevšední zážitek. Protože jsou odlivy na Zanzibaru velké, máme možnost projít se téměř kilometr do vnitra moře, přičemž voda nám sahá sotva do půl těla. Po cestě zkoumáme korály, hvězdice, rybičky, prodíráme se cestičkami z všudypřítomných ježků, až se ocitáme na pláži kilometr vzdálené od pláže naší, za kterou již začíná širé moře.

Touto procházkou se také loučíme se Zanzibarem a vydáváme se vstříc dalšímu dobrodružství.

Mořský životMořský život

Mezizastávkou po cestě domů se stává Dubaj, kde zhlédneme například nejluxusnější hotel na světě Burj Al Arab, nejvyšší budovu světa Burj Khalifu, poté jedeme na uměle vytvořenou palmu Palm Jumeirah a v druhém největším nákupním centru Dubaje Mall of the Emirates zhlédneme opravdovou raritu – krytou sjezdovku.

Poté navštěvujeme tržnici a nadšení z našeho putování míříme domů. Zájezd Relax na plážích Zanzibaru + SPICE TOUR + NÁRODNÍ PARK JOZANI jsme si opravdu užily, a to i díky naší skvělé průvodkyni Janě Laníkové.

Tak zase někdy příště, Jani! Tak zase někdy příště, Zanzibare! Už teď se těšíme... 

Cestovatelé RadynacestuCestovatelé Radynacestu

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024