Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Karneval v Benátkách očima účastníka zájezdu. Vůbec se nám nechtělo domů!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 23. 2. 2015 | Přečteno: 1117x
Téma: Fotoreportáž, Benátky

Máme za sebou jeden z největších karnevalů světa - slavný karneval masek v Benátkách. Přeneste se s námi do "plovoucího města" a připomeňte si atmosféru úžasné podívané očima jednoho z účastníků zájezdu s Radynacestu.cz. Pan Lubomír Hojgr nám poslal nádherné fotografie a krátké povídání. Za ohlas děkujeme a věříme, že po jeho přečtení s námi příště pojedete i vy!

Ráno na Ponte delli AccademiaRáno na Ponte delli Accademia

Karneval, jehož návštěvnost jde každoročně do miliónů, jsme ani letos nemohli vynechat. Deset dní před popeleční středou jsem natěšené klienty dovezli do Benátek, ukázali jim historické centrum města a pak už jen nasávali tajemnou atmosféru festivalu. Jak na rej vzpomínají? Tady jsou fotografie a slova pana Lubomíra Hojgra, jednoho z našich spokojených klientů, která mluví za vše. Děkujeme!

Dovolte, abych několika poznámkami okomentoval zájezd Karneval v Benátkách a přiložené fotografie.

Při ranní procházce úzkými uličkami Benátek s průvodcem jsme se seznámili s některými památkami. A už od rána se po ulicích trousily masky, které ochotně pózovaly fotografům.

Stánek s maskami, stačí si jen vybratStánek s maskami, stačí si jen vybrat

V uličkách a náměstích bylo možné potkat jak místní obyvatele v maskách a výpravných kostýmech, tak i turisty v maskách, které bylo možné koupit na každém kroku.

Caffé Florian Piazza San MarcoCaffé Florian Piazza San Marco

Množství lidí na ulicích a náměstích určitě k atmosféře karnevalu patří a je třeba s nimi počítat. I tak se v menších uličkách dalo i v podvečer najít místo na zahrádce restaurace a posedět třeba i ve společnosti odpočívajících masek.

Piazza San Marco z Campanille, zatím je tu docela prázdnoPiazza San Marco z Campanille, zatím je tu docela prázdno

Rej a ruch na ulicích a náměstí San Marco neustával ani večer a i když jsme byli unaveni po celém dni na nohou, domů se nám vůbec nechtělo.

Ani v době našeho odjezdu se domů nikomu nechtěloAni v době našeho odjezdu se domů nikomu nechtělo

Zájezd na karneval do Benátek se opravdu vydařil. Všechno proběhlo podle plánu. Uvítali bychom, kdyby byl zájezd na dva dny a bylo by možné si více užít karnevalový večer...

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024