Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Londýn pro milovníky vojenské historie. Nahlédněte město jinak – optikou válečných událostí

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 10. 5. 2017 | Přečteno: 1771x

Londýn ve světle vojenské historie, příběhů moci, síly a vynálezů? Pro všechny militantní milovníky poznávání, fanoušky válečné éry a obdivovatele Londýna máme připravenu novinku nabitou zajímavostmi. Po stopách hrdinů i největších lumpů, bizarních rozhodnutí a velkých gest se vydáme již v říjnu s Magdou. 

Křižník HMS BelfastKřižník HMS Belfast

Myslíte si, že už vás Londýn nemůže překvapit? Máte světové dějiny v malíčku? Nechte nás, abychom vás přesvědčili, že objevovat Velkou Británii můžete i jinak a že na válečnou historii této země si lze doslova sáhnout.

„Téma mě samotnou velmi zajímá a přijde mi lákavé i pro ostatní cestovatele, hlavně pro jejich mužskou polovinu. Je to něco nového, co jsme ještě neměli a mohlo by zaujmout skupinu cestovatelů, kteří dosud za takovým dobrodružstvím museli vyrážet na vlastní pěst. Zase trochu jiný pohled na Londýn a historii obecně,“ vysvětluje Barbora Příhodová, naše specialistka na Londýn, proč vůbec zájezd Londýn pro milovníky vojenské historie + VÁLEČNÁ MUZEA vznikl.

Trafalgar SquareTrafalgar Square

A co nás čeká? Navštívíme podzemní muzeum Churchill War Museum, prohlédneme si tanky v Imperial War Museum i bojová letadla v Royal Air Force Museum. Stihneme významné londýnské památky, projížďku po Temži i vyhlídku na město z největšího ruského kola v Evropě. Na každém kroku vás přitom bude provázet naše průvodkyně Magda Jurczygová, která je sama milovnicí válečné historie Británie. 

Tower of London  – právem zapsaný na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCOTower of London – právem zapsaný na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO

Vy, kdo jste už měli možnost se s Magdou na cestách potkat, víte, že si zvláště potrpí na historické perličky ze soukromí panovníků a jiných osobností. A co „bulvárního“ se od ní dozvíte tentokrát? „Projdeme se například k válečnému muzeu na vodě, slavnému křižníku HMS Belfast, o kterém vám povyprávím něco ze skutečného života námořníků na této bitevní lodi,“ prozrazuje tajemně Magda.

Noční křižník HMS BelfastNoční křižník HMS Belfast

Zapište si do plánů vašich tažení za poznáním 13. říjen a dopřejte si zážitky, o které není třeba bojovat. Pohodlně, letecky, s průvodkyní, která je v Londýně jako doma.

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024