Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Do Buddhou políbeného Nepálu za ostrým jídlem i mystickými horami. A do Kataru za koupáním!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 9. 11. 2018 | Přečteno: 1087x

Vrcholky himalájských velehor, tajemná atmosféra chrámů, exotická zvířata v parku Chitwan a koupání v prosluněném Kataru. Mix zážitků, které vám zůstanou, mix pocitů, které budete vstřbávat s klidem a pokorou, stejně jako pálivé jídlo, které ve skromných podmínkách kouzlí místní a vás to naučí také! Představujeme úchvatnou novinku mezi zájezdy: To nejlepší z Nepálu + KOUPÁNÍ v KATARU. 

Radynacestu.cz pod vrcholkem AnnapurnyRadynacestu.cz pod vrcholkem Annapurny

Cesta do Nepálu je snem mnoha lidí, jen málokdo ji však podnikne. Ve společnosti průvodce to jde o poznání lépe. “Vystoupá se na Annapurnu, spí se v klášteře a vaříte si sami,” říká s nadsázkou Petra Bujoková, průvodkyně CK Radynacestu. Vše je ale jen autentická ochutnávka místního života. Ostatní dny spíte v pohodlí hotelu a nádherné chrámy obdivujete především zvenčí.

Svatý muž, který se vzdal veškerého majetku a zaměřil se na duchovní život, bývá oděn v oranžovém.Svatý muž, který se vzdal veškerého majetku a zaměřil se na duchovní život, bývá oděn v oranžovém.

Je-li posvátná Annapurna to, co vás na Nepálu láka nejvíc, pak je tady možnost vypravit se až do základního tábora majestátní hory vrtulníkem. "Do základního tábora Annapurny se dostanete za 20 minut vrtulníkem nebo za 14 dni pěšky. A pokud zvolíte vrtulník a nepřibalili jste si na cestu zimní výstroj, stihnete den předem nákup slušivé čepičky z jačí vlny," popisuje Martin Šimek, majitel cestovky, který v Nepálu pobýval letos v létě. 

Typické nepálské jídlo, které se sami naučíte i uvařit.Typické nepálské jídlo, které se sami naučíte i uvařit.

Adrenalinové zážitky pak nejlépe zajíte něčím ještě otsřejším, než je samotný výstup k horské legendě. Čeká vás totiž kurz vaření nepálských specialit! Setkávají se tu chutě dvou kulinářských velmocí - Číny a Indie. Nesmí proto chybět rýže, luštěniny, maso, vejce a koření jako curry nebo chilli, aby to nepálsky pálilo...

Místní dopravní prostředek - vůz tažený jaky.Místní dopravní prostředek - vůz tažený jaky.

"Naše cestovatele čekají velmi různorodé zážitky. Jednou zažijí adrenalinové dobrodružství nad vrcholky himalájských velehor, za pár hodin poté budou nasávat tajemnou atmosféru chrámů nebo pozorovat divoká zvířata v národním parku Chitwan," vyjmenovává vaše specialistka na tuto destinaci Veronika Valíková a dodává: "Všechny dojmy pak budou moci v klidu strávit při odpočinkové zastávce v Kataru, kde si vychutnají luxus pláží v Dauhá."

Poznejte i vy To nejlepší z Nepálu + KOUPÁNÍ V KATARU. Odlétáme již na konci února!

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024