Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Prozkoumejte jeden z nejkrásnějších ostrovů světa, Mauricius, vydejte se po stopách lávy i proti nim!

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 19. 9. 2022 | Přečteno: 2141x
Téma: Novinka, Mauricius

Říká se, že ostrov východně od Afriky v mnohém předčí i proslulejší letoviska. Pro své nadpozemsky krásné pláže barvy porcelánu, pro ty východy a západy slunce nad oceánem, pro množství vyhaslých i činných sopek, které jsou přístupné k propátrání, pro ten prales, kde přežívají jedinečné druhy flóry a fauny. Pro zázrak, co se tu stal, písek sedmi barev a mnoho dalších přírodních divů. A tak není divu, že možnost poznat To nejlepší z ostrova Mauricius + DIVOKÝ RÉUNION + TROPICKÉ PLÁŽE S KOUPÁNÍM přinášíme i vám. 

Tropický ostrov Mauricius v Indickém oceánuTropický ostrov Mauricius v Indickém oceánu 

Specialistka Karolína Petrová, která tuto novinku přichystala, říká, že exotiky není nikdy dost. A ke vzniku zájezdu dodává: „Mauricius a Réunion jsou dva nádherné ostrovy plné nejen neuvěřitelné fauny a flóry a bylo by škoda je cestovatelům nenabídnout. Do programu jsme zařadili od každého něco, takže si každý přijde na své. Máme tam relax a koupání, ochutnávku místních produktů od čaje až po rumy, nechybí ani sopky, krátery a divoké hory a samozřejmě ani rušné ulice hlavních měst.“

Pralesní vodopády na ostrově RéunionPralesní vodopády na ostrově Réunion

A na co se tedy můžete těšit? Třeba na nejstarší botanickou zahradu, návštěvu rumového lihovaru s nešizeným koštem, tropické podnebí a vše, co k němu patří, návštěvu hlavního města Port Louis i poznávání mauricijské kuchyně.

Hinduistický chrám v hlavním městě Port LouisHinduistický chrám v hlavním městě Port Louis

Objevíme ty nejkrásnější přírodní úkazy obou ostrovů, jako jsou přístupné krátery sopek, na kterých budeme piknikovat a vychutnávat si fascinující výhledy na safírově modrou hladinu Indického oceánu. Pokocháme se barevnými písečnými dunami, projedeme se národním parkem plným exotických rostlin a zvířat. Spatříme vodopády, liány, mokřiny, bambusy i palmy…

Barevné písečné duny v oblasti ChamarelBarevné písečné duny v oblasti Chamarel

Zavítáme na čajovou plantáž a budeme ochutnávat rozmanité druhy čajů. Navštívíme přírodní rezervaci pro želvy velké a krokodýly nilské, stínit na cestu nám budou palmy, banánovníky i bambusy. Zážitky vstřebáme relaxem na pláži, při koupání v oceánu nebo na šnorchlovacím výletu u pobřeží.

Rozeklanými skalami a krátery jsou ostrovy posetéRozeklanými skalami a krátery jsou ostrovy poseté

Na ostrově Réunion si znovu užijeme piknik pod vrcholem kráteru s těmi nejkrásnějšími výhledy. Pak se vydáme do údolí, do míst, kde stojí kostel zázraků. Když se tudy v sedmdesátých letech valila láva po erupci sopky, před kostelíkem se rozdělila do dvou říček, a tak se mu vyhnula… Posedíme v místních kavárničkách, vychutnáme si výtečnou zdejší kávu, projdeme lávová pole a nosy potěší vůně vanilky linoucí se z vanilkové plantáže.

Stezka deštným pralesem na RéunionuStezka deštným pralesem na Réunionu

Tím vším vás bezpečně a s nadšením provede Vlaďka Svitáková, která zná ostrovy jako své boty. A proto ví třeba i to, že: „Na Réunionu je třeba vstávat brzy ráno, v pět, v šest, a vyjet do hor, aby z toho člověk něco měl. Protože v poledne už přicházejí mraky do údolí. Odpoledne se tedy hodí věnovat se třeba koupání a odpočinku.“

Opičí domorodci z pohádkového místa Grand BassinOpičí domorodci z pohádkového místa Grand Bassin

Vydejte se spolu s Vlaďkou v malé skupině cestovatelů užít si To nejlepší z ostrova Mauricius + DIVOKÝ RÉUNION + TROPICKÉ PLÁŽE S KOUPÁNÍM. Vždycky je ten pravý čas dopřát si neotřelou exotiku!


Poznávejte svět, poznávejte sebe!

Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024