Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Plavba přírodní rezervací, impozantní mešita, rozmanitost na každém kroku… Zažijte Severní Makedonii!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 7. 12. 2023 | Přečteno: 918x
Téma: Novinka, Severní Makedonie

Poznejte skrytá místa Makedonie. Vydejte se na náš nový zájezd To nejlepší ze Severní Makedonie + PLAVBA KAŇONEM MATKA + KOSOVO s průvodkyní Janou Laníkovou, která vám ukáže neobvyklá místa a dá hned několik tipů, co stojí za to ochutnat.

To nejlepší ze Severní Makedonie + PLAVBA KAŇONEM MATKA + KOSOVOTo nejlepší ze Severní Makedonie + PLAVBA KAŇONEM MATKA + KOSOVO

Zkušená průvodkyně Jana Laníková a expertka na Makedonii Katarína Gecelovská se spojily a připravily pětidenní program, který vás provede nezapomenutelnými makedonskými zážitky.

Objevíte přírodní ráj kaňonu Matka i tajemný svět jeskyně Vrelo. Za kulturou zase vyrazíme do Tetova,“ vyzdvihuje průvodkyně Jana. 

Kaňon Matka – okouzlující přírodní rezervace

Společně se vypravíme do kaňonu Matka, který je obklopený strmými skalami. Vydáme se na plavbu lodí po azurově modrých vodách a uměle vytvořených přehradách, kde budete mít možnost vidět úchvatnou krajinu. 

Nádherný přírodní úkaz kaňon MatkaNádherný přírodní úkaz kaňon Matka

Ale to není vše! Vplujeme také do jeskyně Vrelo, kde budete mít jedinečnou příležitost prozkoumat podzemní svět. Jeskyně totiž skrývá tajemství a poklady, které vás ohromí.

Za kulturou do Tetova

Navštívíme město Tetovo, kde se budete moci seznámit s významnými náboženskými a kulturními památkami. Jednou z hlavních atrakcí je malovaná mešita s pozoruhodnou výmalbou na fasádě, což z ní činí jedinečný architektonický skvost. Dále si prohlédneme teke, duchovní a náboženské centrum pro příslušníky bektašijského islámu.

Malovaná mešita v TetovuMalovaná mešita v Tetovu

Oblast Ohridského jezera

Staré město v Ohridu skrývá původní domy, které vytváří autentickou atmosféru. Uvidíte starodávné divadlo i kostel sv. Sofie, postavený mezi 11.–14. stoletím, jenž kdysi býval sídlem arcibiskupa. Podíváme se také k malému kostelu sv. Jovana, stojícímu osamoceně na skále, odkud se nám naskytne nádherný výhled na jezero a okolní hory, Ohridskou pevnost a městské muzeum. 

Kostel sv. Jovana u Ohridského jezeraKostel sv. Jovana u Ohridského jezera

Nakonec se vydáme také ke skanzenu The Bay of Bones – Zátoka kostí. Tento zvláštní název představuje pravěkou vesnici postavenou na kůlech nad hladinou Ohridského jezera. Jedinečný skanzen nabízí modely domů a artefakty z doby bronzové a železné.

Prozkoumejte To nejlepší ze Severní Makedonie + PLAVBA KAŇONEM MATKA + KOSOVO. Budete mít možnost nejen poznat neznámé kouty světa a ochutnat místní speciality, ale také zažijete nezapomenutelné okamžiky.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024