Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Vydejte se po stopách templářů a dopřejte si mořské speciality i staré víno v historickém přístavu Tarragony

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 10. 3. 2023 | Přečteno: 506x
Téma: Novinka, Španělsko

Projděte se krásným městem s římskou historií, nasávejte přímořskou atmosféru, navštivte starověké památky a dopřejte si čerstvé dary moře i mořské speciality v rybářské čtvrti. Vydejte se užít si To nejlepší z Tarragony + VALENCIE + KLÁŠTERY CISTERCIÁCKÉ CESTY

Tarragona, přístavní město ŠpanělskaTarragona, přístavní město Španělska

V přístavním městě Tarragona na vás dýchne starověký svět. Čekají na vás památky ze seznamu UNESCO, jako je plážový amfiteátr ze 2. století n. l., kde se dodnes odehrávají letní divadelní představení. Vyzkoušejte vyhlášené úhoře, žabí stehýnka, vepřové nožičky nebo paellu. Toulejte se přístavem a dopřejte si návštěvu některého tapas baru. Zájezd do Tarragony slibuje neotřelé zážitky.

Starověký amfiteátr v TarragoněStarověký amfiteátr v Tarragoně

Za přípravou programu stojí duo – specialistka zájezdů Renata Němcová a průvodkyně Španělskem Markéta Petrlíková. Jako vždy zájezd postavily na osobní zkušenosti, kdy trasu testovaly na vlastní kůži. Ovšem prvotním impulsem byla nostalgická vzpomínka. 

„Přišlo mi, že dozrál čas i na méně profanovaná místa Španělska. A tak jsme s průvodkyní, která měla koncepci zájezdu již v hlavě, připravily zájezd do oblasti mezi Tarragonou a Valencií, na kterou mám silné osobní vzpomínky,“ přiznává Renata.

Španělská Valencie má co nabídnoutŠpanělská Valencie má co nabídnout

A Markéta ji doplňuje: „Nejradši mám, když mám volnou ruku při vymýšlení tras a programů. Od skupinky mých stálých cestovatelů jsem kdysi dostala zadání vymyslet něco neotřelého. Je fakt, že už jsme spolu za ta léta procestovali skoro celé Španělsko a musela jsem se zamyslet, co jim ještě nabídnout, laťka byla vysoko,“ vysvětluje Markéta. „A tak mě napadla právě tato kombinace: Tarragona se svou bohatou římskou minulostí a Valencie se svou živelnou noblesou a extravagancí.“ 

Rybářská čtvrť v TarragoněRybářská čtvrť v Tarragoně

A jak to tenkrát dopadlo? „Výlet se opravdu povedl, všichni byli nadšení, včetně mě, a proto mi bylo líto, že zůstane jen u jedné cesty. Přišla jsem s tímto ověřeným programem za Renatou, dotáhly jsme jej k dokonalosti a těším se, že si jej teď zopakuji třeba právě s vámi!“ láká Markéta, která Španělskem doslova žije. 

Starobylé hrady templářů v KatalánskuStarobylé hrady templářů v Katalánsku

A na co konkrétně se můžete těšit přímo v Tarragoně? „Obejdete římské památky, ke kterým jsem se tolikrát vracela i já, a posedíte například v rybářské čtvrti,“ líčí Renata. Cestou na jih do Valencie si budete toto ukládat do paměti jako oblast příjemných pláží a zároveň místa plné historie v podobě tajemných templářských hradů a cisterciáckých klášterů. „Navštívíte i místní vinice a ochutnáte vyhlášená bílá vína… No a Valencie, kterou byste časem stejně chtěli poznat, je město vřelé, vznešené, historické i moderní. Příjemné pro život, ale právě tak i pro váš poznávací pobyt v něm,“ doplňuje Renata.

Vypravte se s průvodkyní do téhle starověké perly Španělska a objevte To nejlepší z Tarragony + VALENCII + KLÁŠTERY CISTERCIÁCKÉ CESTY. Poznávejte svět, poznávejte sebe!

 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024