Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Poznejte venkovský život Sierry Nevady, divokost řeky Chillar a relaxujte na plážích Nerji

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 19. 10. 2023 | Přečteno: 771x
Téma: Novinka, Blog, Andalusie

Jemné písečné pláže, dny zalité sluncem, malebné bílé vesničky, procházky nevšední krajinou, pravá andaluská kuchyně a vášnivé flamenco. Zní vám to jako dokonalá dovolená? Vydejte se s námi na nový zájezd Relax na plážích Nerji + VESNIČKY SIERRY NEVADY + SOUTĚSKA ŘEKY CHILLAR, kde zapomenete na stereotypy a zažijete opravdové španělské dobrodružství.

Relax na plážích Nerji + VESNIČKY SIERRY NEVADY + SOUTĚSKA ŘEKY CHILLARRelax na plážích Nerji + VESNIČKY SIERRY NEVADY + SOUTĚSKA ŘEKY CHILLAR

Zdeňka Bohalová, zkušená průvodkyně Španělskem, se spojila se specialistkou Renatou Němcovou a společně připravily sedmidenní program, se kterým vás vezmou za klenoty Andalusie.

„Společně se půjdeme podívat do jeskynního labyrintu Cueva de Nerja, prohlédneme si krásný palácový komplex Alhambra i královské hrobky a odpočineme si na plážích, které nejsou obestavěny velkými hotelovými komplexy,“ vyzdvihuje průvodkyně Zdeňka.

V bílých andaluských vesničkách poznáte pravý venkovský životV bílých andaluských vesničkách poznáte pravý venkovský život

Výlet do horských vesniček

Vydáme se na jižní svahy Sierry Nevady, kde si užijete nezapomenutelné výhledy a navštívíte jedny z nejkrásnějších horských vesnic – Pampaneiru, Bubión a Capileiru. Tyto vesničky jsou zasazené do překrásné přírodní scenérie s úžasnými výhledy na vrcholky hor. Uvidíte v nich tradiční bílé domky s rovnou střechou a kulatými vysokými komíny, které odkazují na původní maurskou architekturu v nedotčeném arabském stylu. Mohou být až 1 000 let staré.

Dobrodružná výprava napříč korytem řeky Chillar

Řeka Chillar, která protéká krajinou parku Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, v průběhu let vyhloubila divokou soutěsku. Místy je tak úzká, že ji dokážou překlenout natažené ruce, zatímco okolní skály se tyčí do výšky až 20 metrů. Naše cesta povede přímo korytem řeky přes kouzelné přírodní bazénky a malé vodopády, kde se budete moci osvěžit.

Přírodní turistická stezka Rio ChillarPřírodní turistická stezka Rio Chillar

Sluncem vyhřáté pláže s ochutnávkou místních dobrot

Pro ty, kteří si budou chtít odpočinout, jižní Andalusie nabízí malé zlatavé pláže, jež nejsou přeplněné turisty. Například pláže Costa del Sol nebo Nerja, kde si užijete klid, sluníčko i moře. Navíc tady můžete ochutnat typickou místní pochoutku espetos de sardinas. Jedná se o špízy ze sardinek, které se opékají zapíchnuté do písku nad ohněm. 

Sardinky pečené na špejli jsou zdejší specialitouSardinky pečené na špejli jsou zdejší specialitou

Zažijte Relax na plážích Nerji + VESNIČKY SIERRY NEVADY + SOUTĚSKA ŘEKY CHILLAR na vlastní kůži. S průvodkyní Zdeňkou budete mít šanci prozkoumat jižní Španělsko jako praví Andalusané.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024