Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

RECENZE MICHAELY ČEJKOVÉ: Jak poznat Barcelonu a neuhnat si stres? Pořiďte si paní L.! Viva Barcelona. Viva Radynacestu!

Autor: Michaela Čejková, Radynacestu.cz | Vydáno: 6. 6. 2022 | Přečteno: 3211x
Téma: Recenze, Barcelona, Ambasador

Jen tak si plout neznámým městem a plnými doušky nasávat atmosféru a případně i skvělou sangrii. Bez koukání do cestovního průvodce, bez koukání do mapy. Mobil vytáhnout pouze ve chvíli, kdy si tyto skvělé okamžiky chcete zaznamenat, abyste si je připomněli až budete sedět zpět v práci. Pokud hledáte opravdu bezstarostnou dovolenou, na které se ale nebudete nudit, vyrazte s Radynacestu do Barcelony. Nebo kamkoliv jinam.

Moje maličkost v Parku GuelMoje maličkost v Parku Guel

Je 7.30 ráno a my si u pražského penzionu dáváme v klidu kávičku a palačinky. V 9.30 máme sraz na letišti. Zatím nemám ani letenku, netuším, jak se z letiště v Barceloně dostaneme do hotelu, ani vlastně, kde ten hotel leží. Všechno ví Lenka, naše průvodkyně, a já si tak mohu vychutnat snídani bez cestovních nervů a stresu. 

Při domlouvání této dovolené jsem měla trošku obavy, zda organizovaný poznávací zájezd bude to pravé pro mě. Naše průvodkyně dokázala ale navodit takovou atmosféru a tak příjemné “flow”, že jsem jen žasla.

1.den: Nasát atmosféru a oslavovat… jídlem!

V parku jsme si všichni společně dopřáli piknik s místními dobrotami.V parku jsme si všichni společně dopřáli piknik s místními dobrotami.

Toulání se historickými uličkami s občasnými zastávkami mělo velmi příjemné tempo. Ani příliš rychlé, ani pomalé. Lenka nám předávala informace o historii a zajímavostech Barcelony na pěkných místech daleko od davů turistů.

Den vyvrcholil posezením v parku, kde nám průvodkyně připravila piknik složený z pochutin, které milují místní obyvatelé. Skvělý nápad i zážitek!

2. den: Po stopách bláznivého génia Gaudího

Sagrada Família nás do jednoho okouzlila.Sagrada Família nás do jednoho okouzlila.

Stavby architekta Gaudího jsou jedním z největších barcelonských lákadel. Díky skvělému načasování prohlídek jsme si je vychutnali téměř bez turistů. Park Guel jsme prošli hned ráno.

Odpoledne jsme to vzali kolem Gaudího domů až k monumentální katedrále Sagrada di Familia. Dovnitř jsme vcházeli ve chvíli, kdy oknem pronikaly měkké, podvečerní paprsky, které dokonale prosvítily barevné mozaiky na oknech. Tato katedrála je zážitkem i pro lidi, kteří v nic nevěří. Okouzlení Barcelonou na tomto místě nabíralo nejvyšší obrátky. Miluji Gaudího, miluji tohle město! 

Společná večeře v rybí restauraci už byla jen třešničkou na dortu.

3.den: Klid ve skalách Montseratt a ukolébavka od Fredie Mercuryho

Výhled z hory Marinera byl jedním z nejhezčích zážitků.Výhled z hory Marinera byl jedním z nejhezčích zážitků.

Padesát kilometrů od centra Barcelony se rozkládá nádherné místo, skalní masiv Montserrat, kde lze utéct, pokud už začnete být unavení z ruchu velkoměsta. Není úplně jednoduché se tam dostat. Pokud nejedete s Radynacestu, kteří vás tam pohodlně od hotelu dovezou autobusem. 

I tady v horách si každý přijde na své. Milovníci kultury se mohou hodiny kochat klášterem. Ti, kterým už se zastesklo po pohybu v horách, mohou vyrazit na více či méně náročnou túru do skal nad klášterem.

Všichni se po pár hodinách šťastně shledáváme u autobusu. Průvodkyně Lenka dala i na tomto místě každému účastníkovi zájezdu přesně tolik péče, kolik potřeboval.

Také tento den měl své velkolepé zakončení. Gaudího vystřídal jiný bůh. Fredie Mercury se svou písní Barcelona doprovodil proudy vody valící se z fontány poblíž výstavního areálu. Až by se člověk dojal, že už to zítra celé končí.

4. den: Nedělní fandění? Jedině v Mecce fotbalu - Camp Nou! 

Průvodkyně Lenka dokázala vytvořit příjemnou atmosféru.Průvodkyně Lenka dokázala vytvořit příjemnou atmosféru.

Fotbaloví nadšenci míří do proslulého sportovního svatostánku, na stadion Camp Nou. Ti ostatní ještě naposledy nasávají atmosféru města, případně sangrii.

Ti, kteří chtěli dokoupit suvenýry, mají smůlu. V neděli je všude zavřeno. Měli jste poslouchat Lenku, určitě to říkala. O Barceloně totiž věděla snad vše. Děkuji za to, co nám z ní předala. Cestování s cestovkou prostě může být zábava.

A pro mě to rozhodně zábava byla! A nejen to. Proto jsem hrdou ambasadorkou Radynacestu.cz. Určitě se nevidíme naposled... Tak zůstaňte na příjmu :)

Dokážete velké věci – poznávejte svět, poznávejte sebe!

Michaela Čejková

Michaela ČejkováAmbasador Radynacestu.cz

Projektová manažerka, inspirátorka značek a cestovatelka dílem náhody


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024