Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

ROZHOVOR: Gabriela Partyšová o Dubaji pro rodiče a děti – Nemělo to chybu!

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 15. 11. 2019 | Přečteno: 2434x
Téma: Dubaj

Moderátorka Gabriela Partyšová cestuje velmi ráda. Na cesty se synem Kristianem má ale velké nároky. Jako školák nemá přes rok moc volna, a tak chce každou minutu, kdy mohou být spolu, využít dokonale. Podzimní prázdniny jim nabídly prodloužený víkend, a protože Gábina chtěla někam za teplem, slovo dalo slovo a ona dala na radu Jany Dyršmídové, naší průvodkyně, se kterou se seznámila ve Snídani s Novou. Nad čím Gábina žasla, co čekalo na Kristiana v poušti a čím je zájezd do Dubaje okouzlil? 

Moderátorka Gabriela Partyšová s průvodkyní Janou v DubajiModerátorka Gabriela Partyšová s průvodkyní Janou v Dubaji

1. Hezký den, Gabrielo. Řekněte nám, jak jste se o Radynacestu.cz dozvěděla? 

S Radynacestu jsem se potkala poprvé v ranním vysílání TV Nova, pro kterou už dvacet let pracuji. Koncept mě nadchnul, a tak jsem si prohlédla webové stránky a sociální sítě a řekla si, že s touhle cestovkou určitě někam velmi brzy vyrazím.

Hezky se mi s nimi komunikuje a to mě jen utvrdilo, že dělám správně.

2. Proč jste si vybrala zrovna zájezd pro rodiče a děti do Dubaje?

Můj syn chodí do česko-kanadské soukromé školy a na konci října ho čekaly podzimní prázdniny. Přemýšlela jsem, kam spolu vyrazíme, protože je to jedenáctiletý kluk, který rád poznává život a nové země... Na lehátku u moře už ho to moc nebaví, ale já ještě toužila letět na chvíli za teplem.

Miracle Garden je překvapilaMiracle Garden je překvapila

V Dubaji, a vůbec v arabském světě, můj syn ještě nikdy nebyl a projevil zájem, tak jsme vyrazili na skvělý poznávací týden pro děti s rodiči s Radynacestu a Janou Dyršmídovou. Ten výlet pro nás neměl chybu a těšíme se na další poznávací cesty. 

3. Kristian má jedenáct let, už je to parťák. Cestujete spolu často? 

Pokaždé, když se synovi objeví volno ve škole, vyrazíme spolu na cesty.  I víkendy trávíme na různých výletech. Rád poznává nová místa, lidi, kulturu... V létě jsme třeba trávili prázdniny v Americe, ale na týdenní prázdniny je let přes oceán přece jen trochu náročná záležitost, tak jsme zvolili tentokrát nejbližší teplo – Dubaj.

Cestujeme ale rádi i po naší malé krásné republice. Už jsme spolu navštívili Londýn, Vídeň i mnohá další evropská města. Povětšinou spojujeme výlety s pěkným divadlem nebo nějakou kulturou.

Někdy si říkám, že musím využít čas, kdy se mnou syn ještě cestovat chce. 

4. Zaujal syna dobrodružně laděný program zájezdu? Co se mu nejvíc líbilo? 

Dobrodružně laděný výlet Kristiana zaujal maximálně. Už když si četl scénář toho, co uvidí a zažije, byl nadšený. Všechno dokumentoval, fotil, natáčel... V každém dnu si našel něco, co ho moc bavilo. Našel tu dokonce i nové kamarády, kteří se rozhodli pro stejné cestovatelské dobrodružství.

Kristian si mezi dětmi rychle našel kamarádyKristian si mezi dětmi rychle našel kamarády

Abych něco vypíchla, nejvíce ho asi bavilo jezdit v džípech po poušti. I výlet na nejvyšší budovu světa Burj Khalifa byl pro něj velkým zážitkem. Koneckonců i projet se po Dubaji místním metrem, zajet do Starého Města loďkou, projít se po soucích... To všechno bylo moc fajn. A samo sebou se mu líbilo u moře na pláži. Překvapilo nás, že moře bylo nádherně teplé. 

5. Dubaji se také říká město superlativ. Je něco, co vás tady překvapilo?

Byla jsem v Dubaji několikrát, ale nikdy ne takto na poznávačce. Takže mě zaujala spousta věcí, informací, zajímavostí. Pokaždé mě fascinuje, co umí lidé vymyslet a zrealizovat. Je to město plné inspirace. Nechápu, jak umí lidské ruce s pomocí strojů vytvořit a postavit tak krásné budovy, které opravdu můžete vidět pouze v takovýchto velkoměstech.

Dubaj je obdivuhodná a stále rosteDubaj je obdivuhodná a stále roste

Dokonalá pro nás byla také Miracle Garden Dubai. Když si člověk vybaví, že je vlastně v poušti a vidí zahradu s květinami, krásnou, až přechází ho zrak, žasne.

7. Dokázala byste si představit, že byste v Dubaji žila? 

Ráda tam jezdím za teplem a teplým mořem, ale žít bych tam nechtěla. Jsem ráda, že jsem se narodila v naší republice a že máme naše zvyky, naši kulturu. A i proto člověk cestuje, aby si uvědomil, že je vlastně rád tam, kde je. 

8. Vyhovovalo vám, že s vámi průvodkyně Jana byla v podstatě od odletu až po návrat?

Jana Dyršmídová je moc milá žena, která mi sedla. Vyhovovalo mi, že toho díky ní hodně vidím, hodně poznám a že se o nic nemusím starat, že je postaráno. Že Jana vše zařídí. Člověk se pak může nechat unášet zemí, ve které cestuje, a může si krásně vyčistit hlavu.

Gábina s Janou se poprvé setkaly před pár měsíci ve Snídani s Novou a dnes jsou kamarádkamiGábina s Janou se poprvé setkaly před pár měsíci ve Snídani s Novou a dnes jsou kamarádkami

Nehledě na to, že v Radynacestu je parta lidí, kterých je třeba patnáct, dvacet. Není to velká skupina, vzájemně se znají, ví, co kdo má na starost, kdo se v čem vyzná, což je moc příjemné i pro komunikaci.

9. Určitě už máte nabídku zájezdů CK Radynacestu zmapovanou. Jaká destinace by vás lákala příště? 

Láká nás spousta míst. Chystáme se navštívit na jaře nějaká evropská města. Chtěli bychom se podívat do Paříže, Říma či Barcelony, u kterých máte podobně nabitý program pro rodiče a děti jako u zájezdu do Dubaje. Láká nás i Budapešť.

Já ale samozřejmě ráda vyrážím do vzdálenějších zemí právě za mořem a teplem. Až čas dovolí, rádi bychom poznali třeba Bali nebo Vietnam, Srí Lanku v kombinaci s Maledivami, o kterých nám Jana vyprávěla, nebo Jižní Ameriku.

Děkujeme za rozhovor a těšíme se někdy v budoucnu opět na viděnou na cestách. 

My i s Kristianem moc děkujeme za krásné zážitky.

Speciální sleva jen do konce víkendu:

Nalákali jsme vás? Využijte speciální nabídku! Ještě do neděle 17. 11. můžete získat rodinnou slevu na zájezdy pro rodiče a děti 1500 Kč, nebo dokonce 3500 Kč! 

Sleva 1500 Kč platí pro 1+1 (1 dospělý + 1 dítě), sleva 3500 Kč platí pro 2 + 2 (2 dospělí + 2 děti), a to na všechny letecké zájezdy pro rodiče a děti. Jak ji získat? Stačí do poznámky k rezervaci uvést kód: GP. 

Jitka Bajtková

Jitka BajtkováExpert Radynacestu.cz

Krása se musí prožít… ale za rohem nečeká.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024