Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

ZA HRANICE TURISTICKÝCH TRAS: Chystáme pro vás nová skrytá místa Španělska

Autor: Martin Šimek, Radynacestu.cz | Vydáno: 27. 4. 2023 | Přečteno: 1392x
Téma: Španělsko, Andalusia

Toužíte po nových neobvyklých zážitcích z jihu Španělska? Chystáme pro vás další neotřelý zájezd! Podívejte se, jaká nová místa jsme pro vás objevili tentokrát. 

Majitel CK Radynacestu.cz, Martin Šimek, testoval osobněMajitel CK Radynacestu.cz, Martin Šimek, testoval osobně

Většina turistů v dnešní době míří přímo do turistických center Španělska. Ty však často bývají pouhými komerčními atrakcemi, u kterých si nevychutnáte pravou atmosféru zdejšího života. Buďte odvážní. Navštivte skrytá místa, kde se nebudete tlačit v davech ostatních turistů.

Španělsko, inspirující země s bohatou historií a kulturou, fascinujícími městy a dechberoucí přírodou, doslova vybízí k dobrodružství.

Proto jsem se rozhodl, že pro vás vyberu nová skrytá místa, na která nikdy nezapomenete. Osobně jsem se vydal na cestu, kde jsem vyzkoušel nové aktivity a našel perfektní ubytování pro vaše pohodlí. Vyhledával jsem méně známá místa, kde se kříží historie, gastronomie a místní zvyky, abych vám mohl přinést ty nejautentičtější zážitky.

Nedotčená krajina na dohled od civilizace

Poznejte Španělsko jinak než jako běžní turistéPoznejte Španělsko jinak než jako běžní turisté

Geopark Granada je jeden z největších geoparků v Evropě a nabízí mnoho zajímavostí. Je možné tady navštívit prehistorické naleziště Fuente de la Piedra s pozůstatky dinosaurů a velkými koloniemi plameňáků. Pro milovníky historie Geopark Granada nabízí archeologické a historické památky, jako jsou například arabské pevnosti a zříceniny hradů. A pokud se chcete zhluboka ponořit do místní kultury, navštivte malebné vesničky s úchvatnou architekturou a místním řemeslem.

Vyhlídkový let balónemVyhlídkový let balónem

A co mě nejvíc v geoparku nadchlo? Nedaleko města Guadix, které je známé velkým počtem jeskynních příbytků, nás čekal let balonem. Byl to můj první let balonem v životě, který jsem si naprosto užil. Výhled na nejjižnější poušť Evropy byl prostě nezapomenutelný!

Hotel La Granja nedaleko proslulého města GuadixHotel La Granja nedaleko proslulého města Guadix

Další nevšední zážitek poblíž města Guadix nás čekal v La Granja, kde jsme se ubytovali v útulném jeskynním příbytku. Autentické hotely nabízí moderní vybavení a perfektní izolační ochranu před letním teplem a zimním mrazem. Ukazují pravé malebné prostředí Andalusie, které si zamilujete.

Jeskyní hotel La GranjaJeskyní hotel La Granja

Unikátní komplex 18 zrekonstruovaných jeskyní na tradiční farmě z 19. století vám poskytne neuvěřitelný zážitek, který si budete pamatovat po celý život. Každá jeskyně hotelu La Granja byla opravena a vybavena novým zařízením, které snoubí původní vzhled s moderním designem a maximálním pohodlím – od klenutých stropů přes komfortní bytové doplňky až po moderní Wi-Fi připojení.

Nádherné panoramatické scenérie

Ohromující nekonečná vyhlídka na Mirador del Fin del MundoOhromující nekonečná vyhlídka na Mirador del Fin del Mundo

Pustit z hlavy všechny starosti a nechat se unést do nekonečné krásy hor Sierra Nevada? Vyhlídka Mirador del Fin del Mundo přesně toto nabízí. Okouzlí vás svým panoramatickým výhledem na nádhernou krajinu, která se vám bude zdát doslova nekonečná.

Unikátní flora v přírodním údolí Cañón del Río BailónUnikátní flora v přírodním údolí Cañón del Río Bailón

Kromě krásných výhledů v přírodním údolí Cañón del Río Bailón jsem měl možnost vidět také historii vývoje krajiny a změn klimatu po tisíciletí. Unikátní fauna i flora nás čekala na každém kroku.

Turistická trasa Vereda de Chirleta, nacházející se v pohoří Sierra de Gúdar v provincii Teruel, byla tím nejtišším a nejklidnějším místem celého výletu.

Cyklistické dobrodružství v samotném srdci Andalusie

Cyklistická stezka zážitků – Via VerdeCyklistická stezka zážitků – Via Verde

Rozhodli jsme se prozkoumat nádherná místa v Andalusii na kole. Cestou po Vía Verde jsem propadl do zcela nového světa. Okouzlující scenérie mě okamžitě pohltily, a to výlet teprve začal. Vyhlídky, stezky, hrad, visutý most – tím vším jsem se při jízdě na kole mohl kochat.

Výhled na kouzelnou vesničku ZuherosVýhled na kouzelnou vesničku Zuheros

Navštívili jsme také vesničku Zuheros, která patří k těm nejkrásnějším ve Španělsku. Nakonec nás čekalo překvapení v podobě ochutnávky bio sýrů a piknik v přírodě.

Za dobrodružstvím do podzemí

Tajemná jeskyně Cueva de los MurciélagosTajemná jeskyně Cueva de los Murciélagos

Při objevování nových míst jsem mohl vidět hned několik jeskyní. Tou největší a zároveň nejzajímavější byla jeskyně netopýrů. V Cueva de los Murciélagos žije největší netopýří kolonie z celého geoparku Sierras Subbéticas. Navíc její rozlehlé podzemní sály a množství stalaktitů a stalagmitů mě svým speciálním tvarem a zvláštní energií ihned zaujaly.

Tradiční chuť Španělska

Hotely Barrio de la VillaHotely Barrio de la Villa

Procházet se okouzlujícími španělskými uličkami bylo jako krok do živého obrazu plného života. Zdobené domy, hlučné diskuse místních obyvatel a příjemná vůně tradičního španělského života naplnily všechny mé smysly. Každý krok mě přiváděl k novým objevům a zážitkům. Způsob, jakým si místní lidé užívají jídlo, pití a volné chvíle, je prostě jedinečný a inspirativní.

Trópolis – vlastní výroba chlebaTrópolis – vlastní výroba chleba

Během pobytu ve Španělsku jsem se zúčastnil pečení tradičního chleba. V Trópolis jsem si společně s profesionály zkusil upéct chleba podle španělské tradice a zároveň jsem se dozvěděl více o historii a kultuře této země prostřednictvím její gastronomie.

Ochutnávka sýrů, oliv a španělského vínaOchutnávka sýrů, oliv a španělského vína

Kulinářské zážitky ohromily i proslulého kuchaře Jamieho Olivera, který prohlásil: „Andalusie je velmi krásná a rozmanitá - nabízí vše od horských vrcholků až po nádherné pláže. Miluji tamější atmosféru a neuvěřitelnou kuchyni.“ A já s ním naprosto souhlasím.

Andaluská kuchyně je plná barev, chutí a vůní, které připomínají středomořskou a arabskou kuchyni. Svou chutí a vůní dokáže hosty přenést do jiného světa a zanechat v nich nevymazatelné zážitky.

Tomuto olivovníku bychom napočítali pěknou řádku letTomuto olivovníku bychom napočítali pěknou řádku let

A co teprve rozlehlé olivové háje, kde se rodí ten nejlepší extra panenský olivový olej na světě? Degustací olivového oleje jsem měl hned několik a musím říct, že všechny měly svou autentickou chuť.

Los Coloraos – vesmír na dosah rukyLos Coloraos – vesmír na dosah ruky

Zlatým hřebem průzkumného výletu byl astronomický komplex Los Coloraos, který nabízí zážitky pro všechny smysly. Je to místo, kde se astronomie spojuje s hudbou, přírodou, gastronomií a uměním a vytváří tak skutečný pocit euforie.

Jízda v terénu byla fascinujícíJízda v terénu byla fascinující

Na většinu míst, ať už se jednalo o vyhlídky, vesničky, nebo olivové háje, jsme vyrazili v terénních autech. A velkým zážitkem byla už jen samotná jízda a sledování okolních krás nedotčených rukou člověka.

Cílem celého výletu bylo objevit nová místa, kam bychom vás mohli v novém zájezdu vzít, a zároveň navštívit místa, která nejsou turismem zahlcená. Podporujeme tak místní komunity a jejich tradiční způsob života. Než pro vás výlet připravíme, prozatím můžete kouknout na naše další zájezdy na skrytá místa Španělska.

Děkuji firmě Bushman, že vyrábí tohle zatraceně pohodlné oblečení, které na podobných cestách miluji! 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024