Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

DOKÁŽETE VELKÉ VĚCI: Změňte prostředí a načerpejte energii v cizí zemi – mezi nomády!

Autor: Pavla Bartošová, Radynacestu.cz | Vydáno: 27. 1. 2022 | Přečteno: 745x
Téma: Psychika

Cítíte se unavení a bez života? Téměř nic vás nenadchne a musíte se nutit ke každodenním činnostem? Co kdybychom měli recept na to, jak si život okořenit a změnit svůj pohled… vlastně na všechno kolem vás.

Nomádská dovolenáNomádská dovolená

Vystoupení ze stereotypu

Lidé, kteří pracují v kancelářském prostředí mají často problémy s monotónností jejich práce a dokonce i prostředí. Tyto pozice jsou obsazeny zejména lidmi, kteří se museli cíleně věnovat různorodým podnětům, neustále se něco učit.

Ale v dlouhodobé rutinní práci se většinou přirozeně tolik podnětů nevyskytuje. Proto se vaše mysl, která byla zvyklá na tolik nových podnětů, začíná nudit. Jak ji tedy znovu dopřát, co potřebuje?

Nomádská dovolená

V poslední době se ve firmách rozmohl velký trend, a to je poloviční home-office. Nabízí tak velký manipulační prostor pro nový styl dovolené - tzv. nomádskou dovolenou. Jde o to, že si nevezmete tak úplně dovolenou, ale přesto odjedete, kam vám zrovna prst ukáže.

Změna prostředí má totiž velmi příznivé účinky na stimulaci mozkových pochodů, jelikož přináší velké množství podnětů a nových situací. Domluvíte se se šéfem na delší home-office, vyrazíte třeba na Bahamy a pracujete z prostředí, které vás donutí po práci trochu relaxovat.

Improvizace podporuje chuť k životu

Mnohdy se nachomýtnete do nových a nečekaných situací a podpoří to u vás chuť improvizovat. A hle, je na půl vyhráno. Pokud člověk k sobě připustí nové podněty, chuť cokoliv dělat a nedejbože improvizovat, což ho často vyvede z komfortních zón, zaseje v sobě chuť posouvat se. A stagnace nemá jinou možnost než odejít se sklopeným ocasem.

Celý svět je jedna velká kuchyně

Dalším prostředkem, který vás zaručeně donutí se probrat ze stagnace, je jídlo. Při práci často nestíháme, nejíme nebo si koupíme něco v bistru a pak se proklínáme, že jsme si zase dovolili koupit něco, co není ani dobré, ani výživné.

Když vycestujete do nové země, objevujete nová jídla, nové podniky, nové chutě a třeba získáte pocit neomezených možností, kdy celý svět je vlastně jedna velká kuchyně. Navíc po návratu domů můžete zazářit na večírku s kolegy, protože budete znát všelijaké zajímavé dobroty a fakta o cizích zemích.

TOP 7 nejoblíbenějších destinací pro digitální nomády: Čiang Mai (Thajsko), Hoi An (Vietnam), Vilnius (Litva), Canggu (Bali, Indonésie), Lisabon (Portugalsko), Berlín (Německo), Istanbul (Turecko)

Dokážete velké věci - poznávejte svět, poznávejte sebe!

Kam byste coby digitální nomádi jeli pracovat vy?

Celkem hlasovalo 6 čtenářů.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024