Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Známá i skrytá filmová místa světa I.

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 17. 2. 2023 | Přečteno: 1558x
Téma: Transylvánie, Filmová místa

Prošli byste se rádi po místech, kde slavní herci ztvárnili své nesmrtelné role? Ale kde to bylo? Že V Bruggách se točilo v Bruggách, je zřejmé, ale co třeba Vinnetou nebo Gladiátor? Kde vás ubytujeme v „Pokoji s vyhlídkou“ a kam prožít Sladký život? Připravili jsme pro vás seznam filmových míst, a co víc, na všechna se s námi dostanete!

Znáte místa, kde se natáčel váš oblíbený film?Znáte místa, kde se natáčel váš oblíbený film?  

Místa, kde vznikaly proslulé snímky světové kinematografie, jsou rozeseta po celém světě. Zdaleka ne všechno se totiž natáčí v americkém Hollywoodu!

V tomto knihkupectví prodával Hugh Grant cestovatelské průvodceV tomto knihkupectví prodával Hugh Grant cestovatelské průvodce

První část našeho putování po známých i neznámých filmových místech začneme v Londýně. I odtud pochází oblíbený snímek, jehož název je shodný s místem natáčení. Řeč je o romantickém Notting Hill. Ten Travel Bookshop, kam zabloudila Julia Roberts, tady skutečně existuje…

Filmové ateliéry Warner Bros. v LondýněFilmové ateliéry Warner Bros. v Londýně

Notoricky známé jsou i filmové ateliéry Warner Bros., kde se točil Harry Potter. Zájezd To nejlepší z Londýna zaměřený na prohlídkou kulis z natáčení čarodějnického učně vyhledávají nejen rodiny s dětmi. 

Londýnská Baker street Sherlocka HolmeseLondýnská Baker street Sherlocka Holmese

V Londýně také proběhly (minimálně) Čtyři svatby a jeden pohřeb a zločiny v ulicích vyšetřoval Hercule Poirot i Sherlock Holmes.

Nad Globe tavernou v Londýně bydlela filmová Bridget JonesNad Globe tavernou v Londýně bydlela filmová Bridget Jones

Svůj Deník si tu psala Bridget Jonesová, Hugh Grant dumal Jak na věc a také tu vzkvétala Láska nebeská

Fascinující podmořský svět MaledivFascinující podmořský svět Malediv

Jedna z epizod Star Wars se točila na Maledivách. Ty jsou vyhlášené svým pestrým a bohatým podmořským světem a přírodou. Není proto divu, že jsou zde natáčeny především dokumenty, jako například ten český, Útěk na Maledivy. My tam brzy utečeme také, na zájezdu za relaxem na plážích Malediv vám držíme místo!

Na tržišti Jemaa el-Fna v Marrakéši se nákupům oddávaly herečky v seriálu Sex ve městěNa tržišti Jemaa el-Fna v Marrakéši se nákupům oddávaly herečky v seriálu Sex ve městě

Přesuneme se do Marrákeše, a to na náměstí Jemaa el-Fna. Na zdejším tržišti si můžete nakoupit stejně jako herečky v americkém seriálu Sex ve městě.

 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @wloskie_kino

A kde že vás ubytujeme v oscarovém Pokoji s vyhlídkou? Ve Florencii. Ale jen pokud se nebudete bát Hannibala, kterého tady v roce 2001 přesvědčivě ztvárnil Anthony Hopkins.

Tato Fontána di Trevi byla kulisou ve filmu Dolce VitaTato Fontána di Trevi byla kulisou ve filmu Dolce Vita 

Co byste řekli na Prázdniny v Římě? My si je tam chystáme udělat, což vás asi nepřekvapuje. Vydejte se s námi užívat si to nejlepší z Říma a udělejte si Sladký život!

Irský Trim castle, kde se v roce 1996 točil film Statečné srdce s Melem GibsonemIrský Trim castle, kde se v roce 1996 točil film Statečné srdce s Melem Gibsonem  

V Irsku vznikl Zákon přitažlivosti, Mel Gibson tady bojoval coby Statečné srdce a pochází odtud také Král Artuš. Jo a P.S. Miluji tě!

Řecká pláž Myrtos, kde se natáčela Mandolína kapitána CorrelihoŘecká pláž Myrtos, kde se natáčela Mandolína kapitána Correliho

Víte, kde hrál kapitán Corelli na svou mandolínu? Tam, odkud znělo i slavné Mamma mia! Tam, kde ožil Agent bez minulosti i Řek Zorba. A je prozrazeno, jistě, v Řecku. Mimochodem, slyšíte tu typickou řeckou melodii, která v Zorbovi zní? Tu, která se line ze všech řeckých taveren... Ne? Tak to byste s námi měli vyrazit za tím nejlepším z Athén!

Kavárna Café des 2 moulins (U dvou mlýnů) v Paříži, kde pracovala filmová AmélieKavárna Café des 2 moulins (U dvou mlýnů) v Paříži, kde pracovala filmová Amélie

Zda Křidýlko nebo stehýnko nebylo v roce 1976 jasné v Paříži. Odtamtud se mnohem později ozývalo také Drž hubu! Ulicemi se potulují Hanebný pancharti i Hrbáč. Blbce zvou v Paříži k večeři, narodila se tu Brutální Nikita a na kopci Montmartru Amélie. Ve filmařům jinak zapovězeném Louveru také klíčovali Šifru mistra Leonarda.

Hlavní ulice čtvrti Kazimierz zvěčněná ve filmu Schindlerův seznamHlavní ulice čtvrti Kazimierz zvěčněná ve filmu Schindlerův seznam

V Polsku, nedaleko Osvětimi, vznikl ponurý, leč oscarový Schindlerův seznam. Natáčel ho tam slavný režisér Steven Spielberg, a to v židovské čtvrti Kazimierz. I tu si s námi projdete na zájezdu To nejlepší z Krakova.

 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený BeIconicIT (@beiconicitalia)

A jsme v Benátkách, které hostily slavnou Katherine Hepburn, když si tu roku 1955 užívala svůj Summertime. Z dalších starých klasik vzpomeňme Smrt v Benátkách, Teď se nedívej a Felliniho Casanovu (1976). Na toho si tady v roce 2005 zahrál i Heath Ledger, točily se Bondovky, léčil se oscary ověnčený Anglický pacient a svůj talent rozehrál rovněž oscarový pan Ripley. Nesmíme opomenout Kupce benátského, kterého byste ale asi jinde nehledali.

Středověký hrad CarcassonneStředověký hrad Carcassonne

Francouzský středověký hrad Carcassonne, který právem patří na seznam kulturního dědictví UNESCO, sloužil Návštěvníkům v roce 1993. Vydáte-li se s námi do Okcitánie, můžete se stát návštěvníky této fascinující pevnosti i vy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený BAMF Style (@bamfstyle)

Tento výčet prozatím zakončíme v Belgii, a to V Bruggách, které jsme zmínili v úvodu. Tady není ohledně filmového místa žádná hádanka. Kdo si chce užít romantickou plavbu lodí po kanálech nebo si vyjít TY točité schody na zvonici, ví, že musí do Brugg. My tam rozhodně musíme, přidáte se?

Tak co, bylo pro vás některé filmové místo překvapením? Příště vás pozveme třeba na Mars! S CK Radynacestu poznávejte svět, poznávejte sebe!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Radynacestucz (@radynacestucz)


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024