Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

PTÁTE SE: Cestování 2021. Co se stane, když...

Autor: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz | Vydáno: 15. 4. 2021 | Přečteno: 4141x
Téma: Ptáte se

Touha cestovat je velká, situace ve světě se ale mění každým dnem a s ní i podmínky vycestování do zemí Evropy i mimo ni. Jsme připraveni na vše a rádi vám poradíme. Na zákaznickém servisu CK Radynacestu.cz přijímáme denně mnoho dotazů, které začínají slovy: Co se stane, když... Jak na ně odpovídáme?

Přečtěte si nejčastější otázky našich cestovatelůPřečtěte si nejčastější otázky našich cestovatelů

Co se stane, když...

... se do země, kam mám koupený zájezd, nesmí cestovat?

Zájezd zrušíme a budeme vás o všem informovat. Pro vás se tím ale nemusí změnit nic krom data odjezdu. Vždy se vám totiž v prvé řadě pokusíme nabídnout náhradní termín nebo si sami můžete vybrat i úplně jiný zájezd z naší pestré nabídky.

V případě, že zájezd zrušíme a vy si nevyberete jiný termín či cestu, vrátíme vám finance zpět a vy tak o nic nepřicházíte. 

... bude povinná karanténa po návratu domů? 

V dnešní době je bohužel třeba s nutností karantény (zpravidla 5 dní) po návratu z dovolené počítat, ovšem stále přibývá zemí, které se posouvají do oranžové kategorie, a není tedy třeba do karantény nastupovat.

Karanténa po návratu také není důvodem pro zrušení zájezdu, takže se nemusíte bát, že o svůj zájezd v daném termínu přijdete. 

... před odletem onemocním?

Pokud máte uzavřeno námi doporučené pojištění, či jiné kvalitní pojištění, pak vám pojišťovna vrátí celých 80 % částky, kterou jste uhradili, zpět.

Nemoc je dostatečně pádným důvodem pro storno zájezdu a stačí jen doložit zprávy od lékaře pojišťovně a nám storno nahlásit. 

... budu muset mít pro vstup do země negativní PCR test?

Testování před zájezdem je dnes už běžná věc. Změnit by to mohly až covidpasy. Před cestou se proto musíte sami včas objednat na jedno z testovacích míst pro samoplátce. Jako návod, co dělat, jsme vytvořili tento checklistRádi vám ovšem se vším poradíme a pomůžeme i po telefonu či na e-mailech. 

Abychom vám ulehčili i po finanční stránce, nabízíme jako kompenzaci za test před cestou i za test zpět voucher ve stejné výši. Stačí si pečlivě uschovat účtenku a po zájezdu nám ji předložit. 

... budu po testu v destinaci pozitivní na COVID-19? 

Pokud taková situace nastane, a my věříme, že ne, pak vám samozřejmě budeme oporou. Pro vás to bude znamenat, že zůstanete několik dní v karanténě a pak opětovně půjdete na test. Pomůžeme vám najít vhodné ubytování a budeme vám nonstop k dispozici na telefonu či online. 

Pokud máte uzavřenu námi doporučenou pojistku, pak je vám k ruce také asistenční služba pojišťovny, která vám uhradí i vzniklé náklady spojené s karanténou.

... sami zrušíte zájezd?

Zruší-li cestovní kancelář zájezd, pak je povinna vám do 14 dní vrátit celou zaplacenou částku, nedohodnete-li se jinak. 

Vždy ale prosíme, abyste zvážili, že pokud zájezd rušíme, je to jen ze závažných důvodů, a to především kvůli nepříznivé situaci v zemi, která nám cestování do země nedovoluje, nebo není možné naplnit přislíbený program. 

V takovém případě vám zpravidla nabídneme převedení financí na nový termín zájezdu nebo převedení na jiný vámi vybraný zájezd. 

... mi v práci nepovolí dovolenou?

Bohužel nás taková situace velmi mrzí, ale nejsme za ni zodpovědní, proto stornování v tomto případě podléhá všeobecným obchodním podmínkám. 

Pokuste se dohodnout se zaměstnavatelem. Změna zájezdu je možná ještě 60 dní před odjezdem. Víte-li tedy již teď, že si za dva měsíce nebudete moci vzít dovolenou, ozvěte se nám a my vám termín bezplatně změníme. 

Vždy se na nás můžete spolehnout!

Cestování se nám oproti předchozím letům zkomplikovalo a ne, že ne. Vše se dá ale řešit a my jsme vám vždy maximálně k ruce. Nejste na to zkrátka sami. A cestovat se dá pohodlně a bezpečně i teď!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024