Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

Co vše pro mne zajistí průvodce? Jak je vybíráte?

Autor: Martin Šimek, Radynacestu.cz | Vydáno: 24. 11. 2020 | Přečteno: 1886x
Téma: Ptáte se

Průvodce je od odletu po návrat s vámi a je to váš parťák na cesty. Místo, kam cestujete, zná jako své boty. Má s sebou všechny podklady na cestu (letenky, ubytování). Provede vás celým zájezdem, zná zajímavé tipy a souvislosti. Provázená místa miluje a jezdí na ně pravidelně.

Má mezi obyvateli přátele, nebo dokonce skutečně z daného místa sám pochází. Kromě nejznámějších „atrakcí“ vás proto zavede na místa, která mají rádi místní. S ním se vyhnete všem pastem na turisty a budete se cítit jako místní i vy. S průvodcem nemusíte myslet na to, kdy a jak se kam dostanete, vše na sebe navazuje. Budete cestovatel, ne turista s mapou.

Opravdu je průvodce se mnou po celou dobu zájezdu?

Ano, s průvodcem se sejdete již na letišti v ČR a rozloučíte se až po přistání na konci zájezdu.

Průvodce poletí s námi a bude k dispozici i na letišti?

Obvykle naši cestovatelé procházejí odbavením a k odletu sami, ale po dohodě s průvodcem můžete využít jeho pomoci i na letišti. Od toho tam je s vámi. Doporučujeme zůstat s průvodcem, pokud máte například obavu při přestupování nebo při kontrole letenek (check-in).

Kdy dostanu voucher na ubytování?

Vouchery na ubytování nevystavujeme tak, jak je obvyklé u pobytových zájezdů, kde si na místě musíte na recepci ubytování vyřizovat sami. Na našich zájezdech je průvodce s vámi a na místě vyřídí převzetí klíčů od pokojů. Všechny podklady k ubytování má připraveny s sebou.

Zvládne mi průvodce doporučit, kde se najíst, nebo pomůže mi třeba v restauraci s objednávkou?

Ano, průvodci vždy doporučují místa, kde se dobře najíte a za dobrou cenu, zná autentická místa, která mají rádi místní. Po dohodě ve skupině můžete jít na jídlo společně nebo průvodce vám může pomoci s objednávkou jídla dle potřeby i individuálně.

Umí průvodce vždy jazyk dané země?

Většinou ano, nemusí to však platit vždy. Vždy ovšem umí jazyk, který je potřeba k bezproblémové komunikaci na místě. V mnoha zemích světa je to samozřejmě angličtina. 

Průvodce je zkušený a vždy si umí poradit s tím, co je na místě potřeba. Například není nutné, aby pro zájezd do Slovinska uměl průvodce dokonale slovinsky, ale postačí právě angličtina.

Mohu i individuální volno během dne strávit s průvodcem?

Je to vždy na dohodě s průvodcem na místě. Pokud si netroufáte strávit čas na místě sami, domluvte se s průvodcem, a ten vám jistě vyjde vstříc a vezme vás s sebou třeba na kávu nebo něco dobrého.

Ukáže nám průvodce něco zajímavého i mimo program?

Program se vždy přizpůsobuje aktuální situaci na místě. Průvodce miluje místa, kam jezdí, a tak vás zavede i na ta místa, která jsou mimo program, ale mají je rádi místní. Místa, která jsou skutečně autentická a s minimem turistů.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024